fredag 10 oktober 2014

Best i test värmepump

Du ska köpa luftvärmepump och vill snabbt få reda på vilken som är den bästa värmepumpen idag. Och du har kommit helt rätt! På denna sida kommer vi nämligen att titta närmare på vilka luftvärmepumpar som vunnit i testerna den senaste tiden.


Men du kommer också att få veta vilka saker . Test av värmepumpar är ett av alla test som Folksam genomför årligen.

Värmepumpen, är idag det vanligaste sättet att värma upp villan eller fritidshuset. Ett test på bergvärmepumpar kan hjälpa dig i traven. Vilken luft- luftvärmepump är bäst i test ? Få upp till kostnadsfria offerter hos Greenmatch! Bäst i test : Luft-vattenvärmepumpar testade.


Vilka är egentligen de bästa luft. Beställ skräddarsydda offerter på GreenMatch - Helt kostnadsfritt! Jämför pris och kvalitet på värmepumpar.

En värmepump kan bli en riktigt värmande spargris. Om du väljer rätt och gör rätt. Därför behöver du sätta dig in i ämnet tämligen noggrant . Inför ett värmepumpsköp vill du självklart ha så oberoende information som möjligt om de värmepumpar du är intresserad av. Men vilka tester görs egentligen på värmepumpar och hur bra hjälp är ett testresultat inför ett värmepumpsköp? Det undersöker vi i det här blogginlägget.


Viktigt att tänka på vid val av luftvärmepump. Läs mer här om varför Panasonics luft luft värmepumpar är några av dem bästa på marknaden! Om man jämför de olika testade värmepumparna, kan man.


En stark värmepump i en serie, kan inte jämföras med en svagare i en annan serie. Energimyndigheten utser aldrig några vinnare i sina tester, utan redovisar endast resultat kategori för kategori. Testresultat kan guida dig i valet av värmepump.


På den här sidan finner du information om olika typer av testning och vilken märkning testerna leder till. Vill du veta vilka värmepumpar som har blivit bäst-i- test , hittar du det på:. Kunskapsbank luft-luftvärmepumpar. Det går att spara tusenlappar varje år genom sänkt energiförbrukning.


Receptet heter värmepump.

Men vilken värmepump skall jag välja kanske du undrar? Det finns en mängd källor till information. Men låt oss först kort upplysa om varför du bör investera i en. När du ska köpa en värmepump , finns det en del saker att tänka på.


Fundera exempelvis på vilket energibehov huset har, hur många som bor i huset och om det finns tonårsbarn som förbrukar mycket varmvatten eller om det finns äldre människor som vill ha en extra hög inomhustemperatur. Oberoende tester av värmepumpar är viktiga för att du som kund ska kunna få reda på vilken produkt som är bäst i test och bäst lämpad för just din villa eller stuga. I testerna ingår bland annat en beräkning av energibesparingen som beror på värmepumpens effektivitet, husets energibehov och . Kirigamine-FH- good -design. Besparingen ökar, men i praktiken är det ofta inte lönsamt att välja en värmepump med onödigt hög effekt då den ofta kostar mer.


Lägst förluster i detta test har Viessmann med 5kilowattimmar per år, följt av Thermia Atec HP med 6kilowattimmar och Daikin med 6kilowattimmar. Viktiga delar vid ett test av bergvärmepump. Här går vi igenom de viktigaste sakerna att titta på när du väljer värmepump att koppla till din energibrunn (hålet som borras för kollektorslangen) och värmedistributionssystemet i ditt hus. Testet är som vanligt utfört av SP Sveriges Tekniska .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg