fredag 24 oktober 2014

Svartmögel på vind

Vi har samlat ihop en del från våra läsare och kunders sida inkomna frågor om problem med mögel på vind. Statistik visar att det idag är lika vanligt med mögel på vind som det är i krypgrund. Om man hittar svartmögel på vinden i plankorna som är upp mot taket liksom ( krypvind) vad gör man då?


Inte reglarna utan själva plankorna. Svartmögel på vind verkligen farligt?

Sanering av mögel i krypgrund och på vind. En mögelsanering kan göras i både krypgrund och vind. Behov av en mögelsanering uppkommer ofta efter för mycket fukt genom fuktskada eller inträngande fukt från uteluft. Kondens på vinden = mögel. Det är under vintern som de flesta vindar blir som mest utsatta för fukt.


Det har att göra med flera saker men framför allt de stora temperaturskillnaderna. På samma sätt som i en krypgrund är det när varm luft möter kall luft som kondens kan uppstå. På vindarna är det lite speciellt då .

Mögel på vinden visar sig oftast som mörka fläckar längst ner mot takfoten. Med tiden kan hela insidan på taket bli sotsvart. Oftast är det inte taket som är orsaken till att mögel får fäste på vinden, oftast . Enkelt och lättfattligt om hur en vind fungerar, hur problem uppstår och vad man kan göra. Har du en fuktig vind kan fukten sätta sig i trä och isolering, vilket i sin tur kan orsaka mögel och röta. Skadorna brukar främst drabba yttertakets insida och takbjälkarna.


Har du redan mögel - eller fuktskador måste du ta reda på varifrån de kommer. Hör av dig till oss om du misstänker fuktproblem på din vind. Hej, Vi tänker köpa hus men nu visar det sig att det finns mikrobiell påväxt = mögel på kallvinden. Mäklaren tycker det är ingenting att bry sig om och vi ska underteckna kontraktet.


Vi vill att det saneras och ny mögelbildning förebyggs. Visst måste man kunna dra av kostnaderna från . I många äldre hus är vindsbjälklaget så dåligt isolerat att risken för mögelangrepp där är näst intill uteslutna. Inte sällan är den enda isoleringen en bädd av sågspån eller kutterspån. Genom detta täcke läcker värmen ut på vinden, följer fuktig inomhusluft med vädras också denna oftast bort genom tak och . Har Ni fukt, lukt eller mögelproblem i er krypgrund eller vind ?

Ring oss och boka ett kostnadsfritt besök där vi kontrollerar Din krypgrund eller vind. Därefter får Du ett förslag på åtgärd och en offert med fast pris. Hur en vind fungerar och vilka risker det finns med konstruktionen är några av de frågor som vi svara på via undersidorna. Hittar du inte svar på din fråga k. Mögel och fuktskador är vanligt i badrum och andra våtutrymmen, men kan även drabba en fuktig vind. I vårt arbete med mögelskador på vindar i Stockholmsområdet stöter vi på mögel på både insidan av yttertak samt takbjälkar.


Fuktskador, översvämning, dålig ventilation gör risken stor för mögelangrepp. Jag tror snarare att det är kondens beroende på dålig ventilation. På bilden ser det ut som att det är tilläggsisolerat,jag ser ingen luftspalt i ytterkant tak utan . Ett tecken på att det finns mögel på vinden är att det luktar illa och att luften känns ovanligt unken.


Enklast att upptäcka är svartmöglet. Det är svarta prickar som brukar sätta sig på innertaket och takstolarna. Vitmögel, som också brukar sitta på innertaket och takstolarna, kan vara lite lurigare att upptäcka . Mögelsanering vind - måste man ta bort mögel på vinden. Boverket bör man avlägsna mögelpåväxt innanför yttre . Avfuktningsgruppen gör en mögelsanering av svartmögel och vitmögel på en vind i Stockholm. De mörkt svartgröna prickarna syns ofta i kolonier på fasader, i badrum , på vindar, i källare och på andra ställen där det kan förekomma fukt.


Nära dusch , badkar och handfat samt vid diskbänken ser man det oftast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg