torsdag 23 oktober 2014

Kattströ pellets

Pappersströ är betydligt lättare att bära hem än kattsand tack vare sin låga vikt. Tillverkad av svensk tall och rödgran. Kattströ och burströ till katt och smådjur. När pelletskulorna absorberar urin faller det sönder och förvandlas till sågspån.


Kan med fördel användas med PeeWee toalåda. Pelletsen har den unika egenskapen att de absorberar betydligt mer .

Biologiskt nedbrytbart kattströ finns i klumpande och icke-klumpande sorter och kan läggas i den vanliga komposten eller spolas ned i toaletten. Vi har toalätt kattströ och jag brukar ta bort bajset så fort det kommer och sen byter jag hela lådan typ efter tre dar (eller ibland två om det stinker skitmycket). Visst händer det ju att man hittar en och annan pellets på golvet för att de sprätt ut den när de krafsar, men det fastnar inte i tassarna så att de drar . Vi har ett stort sortiment av kattströ från marknadens bästa varumärken.


Köp i butik eller på granngården. Granngårdens kattströ av majs och vete är en biologiskt nedbrytbar produkt med god uppsugningsförmåga. Lätt att hantera då den ger minimalt med damm. Testfakta har laboratorietestat åtta olika sorters kattsand och kattströ – fem som innehåller bentonitlera och tre som är gjorda av olika typer av växtfibrer.


Alla bildar klumpar för att samla upp kisset.

Laboratoriet testade hur de suger upp vätska, hur mycket de dammar och hur bra de tar bort lukt. Spade till peeweepellets. Svensktillverkat och miljövänligt strö till din kattlåda. Skopan passar även till andra pellets och strösorter. Peewee pellets för Peewees kattlåda, lådan är tvådelad vilket gör att det använda ströet samlas i underlådan.


Jag har en katt som brukar bajsa (inte kissa konstigt nog) på olika mattor hemma. Jag misstänker att den Inte tycker om mitt kattströ (peewee pellets ) den har även fått lite torra tassar på sistone. Jag undrar om majsströ är mjukt för katten att gå på?


Det finns fyra olika varianter av kattströ : Icke klumpbildande och klumpbildande san pellets av trä och pellets av pappersmassa. Uppsugningsförmåga av både fukt och lukt, hur snabbt ströet torkar, hur det dammar och om det innehåller något bakteriedödande medel är egenskaper att ta hänsyn till. Jag använder toa-lätt kattströ och älskar det.


För veckor sedan började vi (katterna) prova något helt nytt, nämligen PeeWee kattströ. Dittills hade vi i flera år bara använt kattsand från Kanada med närmast ” magiska” och helt unika förmågor. Visserligen var det både dyrt och hade transporterats långväga, men lite får man väl offra för att det . Ingen som har nåt annat förslag än just kattsan kanske pellets eller nåt liknande? Men dessa använde de outblandat med vatten dvs torrt pellets. Den svenska kattlådan med dubbla bottnar.


PeeWee-systemet är ett enkelt, säkert och miljövänligt sätt att sköta din kattlåda på. ECO kattströ är helt ofarlig för djur och miljön, luktkontroll med hjälp av växtextrakt, dammar inte, använd vanlig kattlåda och skopa.

Den är mjuk för katt att gå på (lite av känsla att gå på jord) och är lätt för katten att gräva i och kunna täcka över sina . Många använder pellets annars, det är dock samma problem där med att det ofta börjar lukta eftersom det är svårt att rensa bort precis där katten kissat. Bränslepellets som blir till spån när det blir blött är ett annat alternativ, förslagsvis i en pee-wee-låda (eller en egenkonstruerad) där det nedkissade spånet . Här hittar du bra kattsand från kända märken. Vi säljer det populära och ekologiska peewee kattströ. Vilket är ett bra kattströ pellets.


Snabb leverans och hemköring.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg