fredag 24 oktober 2014

Vridplatta turner

Dec Nu kommer en ny generation av vridplatta från Etac – Turner PRO. Vridplatta med uppresningsstöd Etac Turner. Vårdaren kan arbeta ergonomiskt samtidigt som brukaren. Säkra förflyttningar som är skonsamma mot vårdarens rygg.


Vikten av säkra förflyttningar.

Människor som är i behov av hjälp känner sig ofta osäkra i förflyttningssituationer och vårdaren utsätts för olika påfrestningar vid en förflyttning. Risken för olyckor och osäkerhet från både . Hjälpmedel som hjälper någon att vända sig genom en roterande platta att stå på. No information is available for this page. Det krävs att brukaren har stabilitet i benen och kan stå upp med stöd.


Turner -ny modellLeverantör: Etac Status: Beställningsvara Underlag för beställning. Turner Pro används för att förflytta brukaren som kan stå men behöver ha stöd av handtag.

Mjuk vridplatta för t ex sits. Används vid förflyttning mellan ex. Drivaggregat, Drivaggregat till rullstolar. Turner är en vridplatta med stödhandtag som underlättar förflyttning mellan två olika sittpositioner.


Drivhjul med motor till rullstolar. Liggvagnar och paraplyvagnar, Höj- och sänkbar vagn, Tumlevagn och liknande. Person som kan stå men inte själv flytta sina föt- ter.


Att brukare med vårda- res hjälp får en säker och samtidigt så aktiv för- flyttning som möjligt. Utprovas i den situation där hjälpmedlet ska användas tillsammans med vårdare. Tillverkare, Etac Sverige AB.


Feb Etacs vridplatta Turner lanseras i ny version med tillägget Pro i namnet. Bland nyheterna finns bättre benstöd och det orangefärgade handtaget som nu är tydligare markerat. Sep omvårdnadsarbetet med den funktionshindrade. KommunRehab följer landstingets policy och anvisningar om vad som räknas som arbetstekniska hjälpmedel. Dävert och lyftbåge är handtag ovanför sängen, oftast i form av en triangel eller en lyftbygel.


Nov Exempel på arbetstekniskt hjälpmedel är personlyft, lyftsele, duschstol på hjul, vridplatta Turner , vårdarbälte mm.

Skriv upp på whiteboardtavlan vad du lånar, ditt namn, . The Patient Transfer Turner Aid Pro is a patient turner with handles that facilitates patient transfers between seating positions. Easy to use and provides a safer transfe. Låg friktion på båda sidor tubformad svart stropp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg