fredag 24 oktober 2014

Golvvärme el förbrukning

Golvvärme el och elförbrukning. Låga inomhustemperaturer är något som hus- och villaägare allt för ofta tvingas tampas me men tyvärr drabbas även många av oss som bor i lägenhet. I vissa fastigheter kan obehagliga drag envisas med att . Hej, Ska ha golvvärme i mitt hal, badrum och kök.


Comfortvärme till klinkers därför att jag har vattenburen element också.

Lönsamt med styrning på el - golvvärme ? Vad kostar golvvärmen att ha igång? Dyr elräkning - Är det golvvärmen som är boven? Stäng av skiten, så enkelt är det. Otroligt hög Elräkning i nya lägenheten, tips?


Om man har samma temperatur i rummet så drar golvvärme något mer eftersom värmeförlusterna nedåt under golvet är större. Men är det ett uppvärmt utrymme under golvet så spelar denna förlust mindre roll.

Ju bättre isolerat golvet . Badrummet är dessutom ofta fyllt av apparater, som alla slukar el. Har du installerat eldriven golvvärme är detta dock en ganska stor el -slukare, varför du bör använda den sparsamt under årets varmare perioder. Men beroende på förutsättningar,.


Det är styrningen med termostaten som avgör hur mycket el som förbrukas, och inte den installerade effekten. Eftersom du reglerar temperaturen och inkopplingstiden med termostaten kan du bestämma du hur mycket du vill utnyttja golvvärmens effekt. Att använda Energy Saver- programmen i våra termostater är ett enkelt sätt att hålla nere din elförbrukning. För att få fram en kostnad måste man först beräkna en förbrukning. Den största besparingen kan man dock göra i kombination av Värmepump och vattenburen golvvärme.


Som alltid när det gäller el , så rekommenderar vi att man låter en behörig elektriker utföra hela jobbet. Tänk också på att om du installerar golvvärme så skall det alltid finnas en . De vanligaste golvvärmesystemen bygger på direktverkande el alternativt cirkulerande, uppvärmt vatten, så kallad vattenburen golvvärme. Med ett vattenburet uppvärmningssystem går det att växla mellan olika värmekällor som . Elektrisk golvvärme innebär att man leder elektrisk ström genom ett motstånd t. På grund av resistansen (Ohm) i motståndet uppstår en Ström ( Ampere), spänningen (Volt ) tillsammans med strömmen ger i sin tur en Effekt ( Watt).


Denna effekt avges i form av värme.

Kan elräkningen springa iväg där hemma ibland och du vet inte riktigt varför? Som kund hos oss får du personlig energirådgivning helt kostnadsfritt med våra experter där ni tillsammans kan lista ut vilka energibovar du har i hemmet och vad du kan göra åt dem. Det finns tre typer av golvvärme , luftburen, vattenburen och elektrisk.


Trenden med golvvärme i form av elslingor verkar vara bruten. Anledningen är de skärpta kraven på elanvändning i bostäder. Sedan många år har elvärme använts för golvvärme i synnerhet i nyproducerade flerbostadshus.


Varma golv kan ge sänkt elförbrukning. Genom att sänka rumstemperaturen avsevärt utan att förlora komfort får du en minskad energiförbrukning, menar Johan Aspelin, vd för Golvbranschens Riksorganisation. Förutsättningen för god funktion är naturligtvis att bjälklaget är väl isolerat. Med golvvärme kan du sänka. Sedan dess har det varit populärt att installera såväl el - som vattenburen golvvärme i nybyggnation av småhus, men också i renovering av småhus och villor.


Fördelarna med golvvärme är många. Du får friare händer att möblera och inreda. Se om du har normal elförbrukning och jämför med genomsnittet i Sverige. Koll är verktyget för dig som vill få bättre koll, smartare elförbrukning och sänkta kostnader. Om du har kvadratmeter med golvvärme och stänger av golvvärmen under juni, juli och augusti sparar du 1kronor.


Jag har jobbat med golvvärme i flera år och har fått många frågor angående vattenburen golvvärme kontra elektrisk golvvärme eller om man ska ha golvvärme över huvud taget. Vattenburen golvvärme eller el golvvärme ? Ni som kör styrning med golv elvärme har ni fått till så att ni ser förbrukning med? Isåfall vilken produkt använder ni?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg