tisdag 14 oktober 2014

Solceller västernorrland

Stödet ges till alla typer av aktörer, både företag och offentliga organisationer samt privatpersoner. Du ser också hur många kvadratmeter solceller det blir för respektive energiklass. Klicka och dra i den gråmarkerade delen för att öka eller minska ytan för ditt solcellssystem.


Analys av solinstrålning på tak och fasader (3D) I solkartan kan du också uppskatta hur mycket solenergi som når fasader under ett representativt år. Det visar ny statistik från Energimyndigheten.

Vi väntar oss en allt kraftigare utbyggnad av solceller i länet. Med solceller för koncentrerat ljus kan Absolicons solfångare producera elektricitet. Solcellerna placeras i fokus och genererar tack vare det koncentrerade ljuset tio … Offert önskas. På kartan kan man enkelt se om det passar att ha solpaneler på sitt tak.


Håkan Grundel som är verksamhetschef på . Solkartan visar alla byggnader som är större än kvadratmeter och man ser enkelt hur mycket solenergi som landar på ett tak samt hur många kilowattimmar som . Kartan är en högupplöst.

Totalt i hela landet finns 2miljoner kronor att söka i år för. Största energikällan av dem alla är solen! Utvecklingen av förnybar energi och solceller drivs av . På Länsstyrelsen fick man ifjol in ansökningar om bidrag, en ökning med procent jämfört med året innan.


Solenergi är populärt i länet. Men det statliga stödet räcker. Totalt har drygt miljoner kronor betalats ut i länet, vilket motsvarar kronor per invånare. Men även om många har fått ekonomiskt stöd i länet är kön lång.


Som egenföretagare kan man få procent av kostnaden finansierad genom investeringsstöd. Jag får väldigt mycket samtal från folk som är intresserade. Västernorrland har beviljats fjärde mest pengar per invånare för att installera solceller. Regeringen har därför avsatt en summa pengar för stöd till privatpersoner, företag och offentliga organisationer som vill installera solceller.


Mäng- den nätanslutna solcellsanläggningar har ökat kraftigt och ett antal solcellsentreprenörer har etablerat sig och en mängd nya aktörer har kommit i kontakt och fått värdefulla erfarenheter av tekniken . Här hittar du en installatör av solceller som är verksam i ditt område. Sedan tidigare finns 3kvadratmeter solcellspaneler på Sollefteå sjukhus.

Och satsningen på solceller kommer att fortsätta de kommande åren. Så utbyggnaden kommer att fortsätta med minst .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg