måndag 27 oktober 2014

Vad kostar en anställd per månad

Räkna ut vad en anställd kostar. Kostnader och försäkringar – Steg av 2. Du ska betala lön, semesterersättning och sociala avgifter för varje anställd. Vår lönekalkylator hjälper dig att beräkna hur mycket en anställd kostar totalt.


Tänk på att kalkylatorn ger en ungefärlig uppgift.

Som arbetsgivare bör du teckna försäkring för . Arbetsgivaravgifter, kr. Total kostnad per år, kr. När du anställer någon, är det inte bara lönen varje månad som företagets din kostnad.


Du ska också betala sociala avgifter enligt lag. Semesterersättning tillkommer. Mellan anställd och arbetsgivare finns ett avtal som säger avtalad lön.

Men förutom lönen – vad kostar det egentligen att ha en anställd ? Här listar jag de kostnader du bör ha med i kalkylen om du funderar på att anställa. Räkneexempel på vad det kostar. Uträkningen är ett grundexempel. Här hittar du en enkel beräkning som hjälper dig att räkna du ut den totala kostnaden för en anställd. När ett företag anställer en ny medarbetare ökar alltid kostnaderna, men vad krävs egentligen för att få täckning för dessa?


Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket, finns massor av bra information och e-tjänster som du som ska starta eller driver företag kan ha nytta av. Bland annat finns en kalkylator där du kan räkna ut vad en anställd kommer att kosta. Vad vill du räkna ut och vad vill du utgå ifrån? Hos OPR är räntesättningen standardiserad och här kan du räkna ut vad ett företagslån på kort tid skulle kosta. Vet du vad det kostar att ha en anställd (eller att betala ut lön till dig själv)?


Denna kalkyl från Verksamt. Det beror faktiskt på några olika faktorer, framför allt ålder på den anställde. Den anställde är fast anställd och har ett visst antal betalda semesterdagar (minst 25) per år.


Under sin semester har man i princip . Det är något lägre än de sjukdagar per år och anställd som enligt Försäkringskassan är den genomsnittliga sjukfrånvaron i Sverige.

Att anställa för första gången är ett av de svåraste och viktigaste beslut man kan ta som företagare. Därför är det viktigt att det blir rätt från början. Börja med att ta reda på: vad kostar en anställd för ditt företag och hur ser behovet av personal ut.


Det kan du få svar på här genom att fylla i månadslönen för en anställd. ITP beräknas varje månad av Alecta utifrån den anställdes ålder, lön, beräknad tjänstetid och tidigare intjänad . Jag räknar på vad det kan kosta att ha en anställd inkl. Exemplet är uträknat på ett företag med anställda med en medellön på 22.


Kommer givetvis anlita en revisor när vi ska anställa och så. Om jag anställer en person i mitt företag som timanställ vid behov och vill ge personen 100kr i timlön, hur mycket kostar det då mig? Och vart betalar man in arbetsgivaravgiften? Ska jag dra skatten innan utbetalning? Hur redovisar jag det för skatteverket?


Men vad kan försäkringar, verktyg, skyddskläder, bil, ev. Här finns premierna för de kollektivavtalade försäkringarna och tjänstepensionen för anställda arbetare och tjänstemän samt arbetsgivaravgiften.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg