måndag 27 oktober 2014

Spån strö

Allt strö och spån från alla leverantörer hittar du på LantbruksNet. På HästNet hittar du alla Strö och spån och alla leverantörer av Strö och spån. Efter månader av konstruktioner och finjusteringar är vi nu klara med två nya strösorter. Som kund kan du alltså lätt välja just det strö som passar dig bäst.


Enkelt uttryckt har vi sållat fram de två nya sorterna ur vårt vanliga kutterspån. Självfallet behåller vi vårt sedan flera år jättepopulära kutterspån.

Kutterspån används med fördel som stallströ i stallboxar. Spånet har en bra uppsugningsförmåga och håller stallboxen fräsch med en härlig doft. RS Mustang erbjuder stallströ i form av torv, kutterspån , torvmix, pappersströ ( dammfritt), halmpellets, kutterspånpellets, och krossad halmpellets. De strömaterial som undersöktes var halm, träflis, torv, hampa, . VIDA Stallströ är gjort av kutterspån från VIDAs egna sågverk. Vårt strö är dammrensat, fritt från kemiska tillsatser och impregnerat virke.


Från svensk skogsråvara av bästa kvalitet! VIDA Lantbruksströ är kutterspån som vi maler till finare flingor och har därmed en väldigt god uppsugningsförmåga. När installningstider närmar sig för djuren som gått ute hela sommaren är det hög tid att planera vad du ska ha för strö i stallet.

Ger en ljusare miljö i stallet. Torvmix En blandning mellan torvströ och kutterspån. Endast direktorder från fabrik. Blandningen kombinerar torvens fördelar som ammoniakbindande och god uppsugningsförmåga med spånets färg för en ljus och trevlig miljö. Förr hade man inte särskilt många olika burmaterial att välja på.


Vanligt kutterspån var då, och är fortfarande, ett populärt val. Men vill man slippa damm i och kring buren finns idag ett flertal olika bottenströ att välja på. BMR Produkter AB producerar och förädlar växttorv, torvströ, torvblock, störprodukter och torvmix. Företaget ligger i Malmbäck, i de västra delarna av höglandet, vilket är helt idealisk för produktion av torv. I ett examensarbete från SLU har studenterna visat att hackad halm är billigast att strö med om man jämför med spånpellets och kutterspån.


Men ammoniakhalten i halmboxarna översteg det tillåtna gränsvärdet. Halm, kutterspån , torv, papper eller halmpellets, vad fungerar bäst att använda i hästens box? Vilket strö som används beror på en mängd olika faktorer, bland annat möjlighet att lagra, var i landet man bor samt hur den individuella hästen fungerar på olika strö.


Det går inte att ge ett rakt svar på vilken typ av strö man ska använda. Det finns flera saker att ta hänsyn till. Olika sorters strö passar olika bra för olika ändamål.


Halm och spån är nog fortfarande två typer som de flesta använder, men både torv och pellets ökar stadigt. Halmen som är en restprodukt .

Bok spån – naturligt hästströ När du väljer spån från Dansk Træmel får du en miljöriktig kvalitetsprodukt som är tillverkad av 1 ren bok. Bokspånen är ugnstorkade och innehåller endast vatten, vilket säkrar ett torrt underlag för din häst. Spånen är dammrensade och fria från svampsporer så hästen slipper besvär . Här hittar du toaletttillbehör, halm samt strö till dina gnagare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg