torsdag 23 oktober 2014

Cop kylmaskin

Teknisk termodynamik – repetition. Carnot: värmemotor och värmepump. En kylmaskin är en värmemaskin som opererar i omvänd riktning. Verkningsgraden för en kylmaskin är.


Kylmaskin = vad man vill få gjort hur mycket man måste göra för att uppnå det.

Förkortas ofta COP (coefficient of performance) . Värmefaktorn (COP, Coefficient Of Performance) för en värmepump definieras som. På analogt sätt kan vi definiera kylfaktorn för en kylmaskin. Detta leder till högt COP - värde för kylmaskinen. Naturligtvis måste en mindre mängd energi tillföras för att driva processen.


Förhållandet mellan tillförd drivenergi och utvunnen värmeenergi anges som COP -värdet (Coefficient of Performance). För en luftvärmepump är COP -värdet ung 5.

För värmepumpar och frysar används nästan uteslutande elenergi. Det ger en relation mellan mängden arbete, som krävs för varje enhet av användbar energi som levereras av processen. Erhållet driftfall konstantdrift. Linjär interpolation av driftpunkt - Kylmaskin Il.


Mediet går efter en trycksänkning sedan vidare till förångaren där processen tar energi från omgivningen för att förånga köldmediet. Detta sker vid konstant tryck och låg temperatur. Till exempel flyttar den energin från luften i ett kylrum till utomhusluften i en klassisk kylmaskin. Då blir verkningsgraden eller COP -värdet 3. En värmepump fungerar på exakt samma sätt. Man tillsätter del och utvinner delar . COP beräknas genom att man . COP uppnås genom att ta tillvara överskottsenergi.


Medans en kylmaskin hämtar energi där det är för varmt, till exempel i ett konferensrum, och tillför mekanisk energi för att lyfta temperaturnivån så att den går att lämna över till . Kyl- och värmepumpsystem. Världens mest effektiva system för kyla, värme och tappvarmvatten.

COP vid produktion av kyla, värme och tappvarmvatten. COP på årsbasis för värme och tappvarmvatten. Eller fristående värmepump alternativt kylmaskin beroende på ditt behov.


Med patenterade processer och kontrollförbättringar tillgodoser vi optimal drift, komfort och hållbarhet i din fastighet. Resultatet är bättre klimatkomfort med sänkt energikostnad . Som kylmaskin i ett kylskåp, frysbox eller en luftkonditioneringsanläggning gäller det att transportera bort. COP kan därför vara betydligt högre än 3. Eldriven kyla, kompressor.


Med denna information kan du räkna kylaggregat effektivitet i termer av förhållande energieffektivitet , eller EER och värmefaktor eller COP , i kylrummen. Beräkna kylaggregatet kapaciteten i ton kylning. Ovan beskrivna fenomen äger rum i en kylmaskin eller värmepump.


Tilluftsdon med möjlighet att tillföra lågtempererad luft utan komfortproblem har därför en avgörande betydelse för el-behovet för komfortkyla. COP för en kylmaskin sjunker med sjunkande temperatur är det i det flesta fall ändå energieffektivare att sänka temperaturen istället för att öka luftflödet, .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg