torsdag 30 oktober 2014

Byta värmeväxlare fjärrvärme

Vi är anslutna till fjärrvärme från E-on. Häromdagen så var en E-ON tekniker hos oss och utförde den årliga servicen på värmeväxlaren. Mälarenergi erbjuder felavhjälpning och om nödvändigt växlarbyte till en ny modern fjärrvärmecentral.


Då ingår allt material och arbete i priset. Vi hjälper er med felsökning, reparation och byte till en modern värmeväxlare.

Fjärrvärme – vad kostar det? Troligen tickar din växlare troget i många år utan besvär. Men även trotjänare blir slitna efterhand. Styrventiler kärvar, pumpar tappar tempo och termometrar mister precision. En växlare som är år eller äldre kanske fortfarande går som den ska , men risken ökar för att den förbrukar mer värme än nödvändigt och orsakar . Det kan även vara svårt att få tag i reservdelar och ett akut byte blir ofta mer kostsamt och kan inträffa när som helst.


De nya fjärrvärmecentralerna har en. En central som är år eller äldre .

När centralen är äldre än år kan det vara en god idé att byta ut den till en ny modern anläggning. En modern fjärrvärmecentral är liten och kompakt och har en snabb elektronisk reglering och energisnåla tryckstyrda pumpar. Genom att byta till en modern fjärrvärmecentral får du . Anlitar du oss för att byta fjärrvärmecentral så väljer du en trygg och säker väg.


Särskilda regler gäller när du anlitar en egen entreprenör för att installera, byta ut eller bygga om en fjärrvärmecentral. Det finns fördelar med att kontinuerligt byta sin fjärrvärmecentral då nya centraler är effektivare och tar bättre vara på värmen som skickas ut från värmeverket. Hållbarhet är grunden i vår verksamhet och i produktionen av fjärrvärme tar vi tillvara resurser som annars skulle ha gått förlorade. Här hittar du vanliga frågor och svar om fjärrvärme och hur det fungerar. Byte av fjärrvärmeväxlare.


Vid byte av värmeväxlare åtar vi oss hela arbetet med demontering, bortforsling av demonterat material, installation och inkoppling. Du får en fungerande anläggning på ett tryggt och enkelt sätt. Du har möjlighet att ansöka om ROT-avdrag gällande installation av fjärrvärmeväxlare. Du sänker även dina kostnader eftersom nya växlare förbrukar mindre fjärrvärme och energi. En ny fjärrvärmecentral med modern reglerutrustning och effektiva värmeväxlare gynnar . Cirkulationspumpen ska nu gå för fullt och elementen blir varma.


Många småhus har idag direktverkande elvärme.

Här värmer det varma fjärrvärmevattnet upp det vatten som cirkulerar i elementen och varmvattnet till bland annat ditt kök och badrum. Det sker med hjälp av två värmeväxlare i . Vi erbjuder allt inom VVS och är specialister på fjärrvärme. Flänsen i varmvattenberedaren är utrustad med magnesiumanod och dykrör för a. Ett bra styrsystem underlättar och gör fastighetsförvaltningen effektiv.


Men det finns anledning att tänka efter både en och två gånger innan man investerar i ny teknisk lösning. Klicka på bilden för att se den i större format. Ett byte av styrsystem sker ofta i samband med andra åtgärder – slitna växlare, pumpar . Vattnet värms upp i en värmeväxlare. När man installerar fjärrvärme värms inte skorstenen längre upp som när man eldar med olja.


Använder man sen inte skorstenen genom att t. Kan kan jag byta från hyralternativet till paket eller 3? Ja det kan du alltid göra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg