fredag 31 oktober 2014

Olika typer av köksfläktar

Kolfilterfläkt: En kolfilterfläkt återcirkulerar luften, drar inte ut den genom en ventilationskanal som andra fläktar. Fläkten har en inbyggd motor. Finns i många olika utföranden.


Välja rätt köksfläkt är viktigt. Vad behöver man tänka på, vilken köksfläkt ska man välja, vilken är bäst?

Här hittar du bra tips om olika köksfläktar inför valet. Läs om kolfilterfläkt, spiskåpor, underhängd köksfläkt , vägghängd köksfläkt och frihängd köksfläkt. I vår guide får du all information du behöver för att kunna välja rätt köksfläkt. Olika typer av modeller, funktioner och annan fakta. Vi hjälper dig till rätt val.


Placering och funktion är de två viktigaste egenskaperna du måste tänka på, men också ljudnivå, kapacitet och design är viktiga att de blir rätt. Valet av köksfläkt kommer ofta i andra hand när man ska renovera eller uppgradera köket. Vi råder dig att välja fläkt först.

Köksfläkten är bland det viktigaste i ett kök, och med dagens. En köksfläkt kan också vara ett läckert designinslag och ett naturligt blickfång i rummet. När det gäller köksfläktar kan man tänka på två sätt. Antingen väljer man en kåpa som är så diskret som möjligt och smälter in i övriga köket – eller så väljer man en riktigt snygg och dekorativ variant som sticker ut. Står stilren design högst upp på önskelistan?


Eller lagar du mycket väldoftande och smakrik mat som kräver riktigt bra uppsugningsförmåga? Vi presenterar olika typer av. Som utgångspunkt är det alltid bra att börja med att kontrollera vilken typ av fläkt som du har idag.


Om du är nöjd med denna typ kan du köpa en ny fläkt av. Idag finns det många olika typer av effektiva och bra fläktar. Tillverkarna utvecklar ständigt smarta funktioner och finesser.


Oavsett om du är i färd med att renovera ett befintligt kök eller har fria tyglar i ett nybygge så finns det en rad olika aspekter att tänka på när det kommer till att välja och installera köksfläkt. Om spisen är monterad på en köksö är en frihängande köksfläkt ett givet val, medan en vägghängd köksfläkt kan monteras över din spis om den är placerad mot en vägg. Hos oss på Inredningsvaruhuset kan du välja mellan många olika sorters fläktar, alltifrån bänkfläktar till alliancefläktar. Våra köksfläktar kommer i olika.


Bra ventilation är viktigt för ett bra inomhusklimat. Det ger minskade hälsorisker, motverkar fukt och mögel och ser till att matoset inte stannar i luften efter att du har lagat mat.

Alla typer av ventilation har samma syfte, att byta ut luften i bostaden. I ventilationssammanhang finns det tre olika typer av luft, frånluft, . Köksfläktar i olika utföranden, för exter motor, Alliance, Central ventilation Villa, Central Ventilation Lägenhet, mm. EFRA1är ett automatiskt fläktspjäll som för första gången ger full frihet att välja bland alla typer av köksfläktar och designkåpor samt att använda dessa i flerfamiljshus med gemensamma kanaler och . Om din gamla köksfläkt bara var med spjäll och utan fläkt skall din nya vara likadan. En helt vanlig köksfläkt som du köper till en villa fungerar INTE, . Vilket Flexibelt rör till köksfläkten?


Så väljer du din nya fläkt. Modern teknik ger tystgående fläktar. Funktioner för förbättrat köksklimat. Två effektiva huvudtyper av fläktar.


Siemens köksfläktar är inte bara byggda för syns skull. Att välja fläkt – vägghängd köksfläkt , fläkt med kolfilter eller frihängande? Fördelen med denna typ av kupa är att du får en fläkt med alla typer av funktioner. Det är också möjligt att formge och designa en vägghängd köksfläkt på många olika sätt, och ofta kan du välja mellan till exempel olika färg- och . Till det finns det också spiskåpa, som egentligen inte är en fläkt. Spiskåpan har ingen egen motor, utan samlar upp oset som sugs ut via husets ventilationssystem.


Vilken variant som passar bäst i ditt kök kan vara beroende av utrymmet i köket samt vilken typ av utsugningsteknik fläkten bör ha. Vanligtvis är köksfläkt vägghängd eller takhäng medan en frihängd variant passar för den som exempelvis . I dag finns det flera olika typer av Alliancefläktar att välja mellan. Den som monterar in en icke godkänd fläkt förstör husets grundventilation, och för alla andra i huset. Det matos som skulle ut genom takkupan hamnar istället hos dina grannar och husets badrum och toaletter blir inte rätt ventilerade. Det finns olika modeller bland . En utsugsfläkt leder bort luften till en utsugskanal och det är den här typen av fläkt som ofta kallas för spisfläkt.


Köksfläktar delas in i tre kategorier: utsugsfläktar, kolfilterfläktar och spiskåpor med fläktmotor. Utsugsfläkt (även kallad spisfläkt) Denna typ av fläkt ansluts till kökets ventilationskanal. Utsugsfläkten samlar fett i ett fettfilter och skickar ut matoset, luktande ämnen, ånga och även den .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg