fredag 10 oktober 2014

Brännjärn husqvarna

Spiralhandtag mm till järnspis. Ytbehandling: Förnicklad. Kontakta oss för reservdelar till just din spis.


På höger sida i eldstaden sitter ett brännjärn som skyddar ungen från att spricka. Dessa två delar är förbrukningsvaror och kan oftast beställas nya.

Till denna ugn passar en cisternjärn från en Husqvarna nr som visade sig ha samma ursprungsmodell. På ugnsluckans insida står det också mycket riktigt . Artikelnr: EN728-Kategori: Järnspisdelar. Bakre brännjärn Husqvarna.


Jag har fått ut brännjärnet på högersidan utan att lyfta hällen men . Brännjärn Husqvarna 26Mot ugn. Med all säkerhet så har du en Husqvarna 7vänstereldad.

Av bilderna så har du ett brännjärn emot ugnen. Det andra som kallas cisternjärn skall vara på motsvarande sida, alltså på vänster mot själva godset, men man får inte glömma att ett bakre järn skall också finnas i bakkant mellan brännjärnen. Vi har massor av reservdelar till vedspisar. Vi försöker ha så mycket som möjligt i lager. Vi kan också hjälpa er med att gjuta upp nya delar.


Gjutjärnsdelar till husqvarna och norrhult med flera. Bland bitarna ligger några skyltar med gjuten. Det är ett vanligt problem, men eftersom roster och brännjärn ligger löst inne i spisen kan de lätt bytas.


Om det finns delar vill säga. Såhär ser den ut den gamla trotjänaren. Ett tungt paket beställdes och hämtades. Bild Börjar med det vänstra brännjärnet i eldstaden, borttaget.


Bild Gissa vilket som är gammalt och vilket som är nytt. Jag köpte två kaminer: Husqvarna 1och 155. De är emaljerade och ganska lika den Ankarsrum Viking som vi har i Medåker som huvudvärmekälla för nedre våningen.

Men luckan på Husqvarna går uppåt medan den på Viking går nedåt och det samlas lätt en massa skräp på luckan då man fyller på . Däremellan sitter fram-, sid- och bakstycket, ugnsdelar och delar till eldstaden samt brännjärn på båda sidor om elden för att skydda själva spisen från att ta skada. Den som har en Husqvarna -vedspis och vill få den daterad kan kontakta artikelförfattaren som har tillgång till produktförteckningen över de Husqvarnaspisar . Köp och sälj Kaminer på auktion och till fast pris på Tradera. Fynda Bruksföremål bland massor av auktioner.


Några kända svenska gjuterier är Norrahammar, Husqvarna , Näfvekvarn, Klafreström, Olsson och Skoglund och Bolinder. Skriv vad den heter, var den har stått, om du saknar något - ett brännjärn , spisring, en vattenvärmare, eller vill veta mer om dess historia. Du vill kanske köpa, sälja eller ge . Jag har också en Husqvarna 12 och skulle behöva reservdelar till den (har ett trasigt brännjärn ). Jag hittar inget företag som säljer reservdelar till 126:an. Igår beställde jag ett nytt brännjärn , en bakplåt och ett röklock till min Husqvarna 727.


Mitt har bågnat lite och är tydligen uttjänt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg