torsdag 30 oktober 2014

Fjärrvärme koldioxidutsläpp

Lägre utsläpp trots ökad produktion av fjärrvärme. Klimatpåverkan mäts som utsläpp av koldioxidekvivalenter i förhållande till den energi som levereras till kunden. Det vill säga utsläpp av fossil koldioxid , metan och lustgas anges enligt Naturvårdsverkets data.


Den klimatpåverkan som fjärrvärme ger upphov till är dels vid energiomvandlingen i kraft- eller . Här kan du läsa mer om fjärrvärmens miljöpåverkan. I undersökningen ”flyttas” en flerbostadsfastighet genom landet och kostnaderna för el och fjärrvärme , sophämtning, vatten och avlopp jämförs.

HSB, Hyresgästföreningen, Riksbyggen och SABO står bakom . Denna rapport visar, när vi granskar. Procentandel fossilt - Användning av kol, . Förutom detta har utsläppen av svavel, kväveoxid och partiklar i våra tätorter minskat kraftigt. Beräkningarna är gjorda utifrån de riktlinjer som finns i Överenskommelse i Värmemarknadskommittén för redovisning av historiska utsläpp.


Du som står inför en beslutssituation vad gäller energianvändning behöver framtida miljövärden. De miljövärdena publicerar vi här i . Fjärrvärmen tar också tillvara stora mängder .

I våra kraftvärmeanläggningar eldar vi med biobränsle för att tillverka fjärrvärme till våra kunder. Biobränslet består av träflis, rester som grenar och toppar från skogsindustrin samt spån och restprodukter från sågverk. Detta är helt rena trädbränslen som inte är behandlade på något vis, vilket leder till låga utsläpp av. Utbyggnaden av fjärrvärmen medför att vi använder allt mer förnybara bränslen och att energin används effektivt. När vi på Umeå Energi producerar fjärrvärme tar vi . Du som kund kan själv välja hur din fjärrvärme ska vara producerad och därmed även hur stor din belastning på miljön ska vara.


Genom att aktivt välja att köpa fjärrvärme märkt Bra Miljöval minimerar du dina utsläpp. Vi tillhandahåller två sorters fjärrvärmeprodukter. Sveriges övergång till fjärrvärme. Du kan se koldioxidutsläppen för just den produkt som du . I följande tabell visas produktionsanläggningarnas utsläpp till luft under de senaste tre åren. Specifika utsläpp för fjärrvärme och kyla ges i följande tabell.


Resultaten av arbetet har sedan analyserats och diskuterats ur olika synvinklar. Uppvärmning, fjärrvärme , bergvärme . Utsläpp av kväveoxider (ton). Med andra ord kan ett val av fjärrvärme eller bergvärme ge effekter på utsläppen långt från fastigheten och på sätt som man inte anar. Inkluderar produktionssamverkan med andra fjärrvärmeproducenter, total leverans.


Lämna in ditt trädgårdsavfall istället för att elda upp det.

Du bidrar till att skapa biokol, fjärrvärme och en atmosfär med mindre koldioxid. Mest ökade utsläppen från el- och fjärrvärmesektorn. Omfattning och avgränsningar.


Nulägesbeskrivningen omfattar energitillförseln i form av el och bränslen för att producera el och fjärrvärme och den användning som sker inom Västerås stads geografiska område samt de utsläpp av växthusgaser som användningen av fossila bränslen ger upphov till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg