måndag 20 oktober 2014

Gammaldags vedspis

Oavsett om du har en vedspis sedan tidigare som inte längre fungerar eller vill installera en i ditt kök för att få en vacker möbel med flera funktioner så kan du hitta den perfekta modellen här hos oss. Att köpa en vedspis är även ofta en god investering för . Välkommen in till Sekelskifte och våra vedspisar i gammal klassisk stil! Skillnaden mellan en ny och gammal vedspis.


Många undrar vad skillnaden egentligen är mellan en ny och gammal vedspis och allt handlar om förbränningen . Idag är elden från en gjutjärnskamin eller vedspis främst en mysig, kompletterande, värmekälla men också ett stämningsfullt och vackert inslag.

Att en renoverad vedspis från förra sekelskiftet fortfarande utgör ett praktiskt hjälpmedel i köket vittnar om en unik kvalitet. En äkta renoverad vedspis sprider anor om svensk historia samtidigt som den fungerar som . Drömmer du om att ha en vedspis i köket? Här är fina spisar att bli inspirerad av. Och kolla vad man kan göra med en gammal uttjänt spis (nummer 10)! En klassisk svensk vedspis , Husqvarna nr 2 från ett kök i Växjö.


Tillsammans med kökskaklet ger det en riktigt fin gammeldags. En sprakande brasa i en öppen spis, dansande lågor i en spiskassett som sprider värme eller en gammaldags kakelugn? Oavsett vilken värmekälla du söker kan vi på Svenljunga.

Har du en gammal vedspis , kamin eller skorsten i behov av renovering hjälper vi så klart till. Om du kikar in under fliken Våra produkter ser du . Annons ovedspis på Citiboard. Gör inget om det är väldigt gammaldags. Bakade med svart vedspis i skolköket och några gånger sedan dess. Spisar är väldigt olika, man får om man inte har någon som känner spisen prova och mäta med termometer.


Att elda nån timme före baket är bra. Tyckte att bröden blev mycket bra, skulle gärna baka i en sådan om jag hade en, då huset . Det var inte stort, bara ett rum och kök, med en gammaldags vedspis som han satte stort värde på. Så var det ett nyrenoverat badrum och tvättstugan som han delade med familjen.


Tvättstugan hade även ett grovkök med värme i det klinkerbelagda golvet, och en torkställning där han kunde hänga upp sin blöta dykutrustning . En gammaldags vedspis , ja, eller en bakugn. Varför gör vi inte ett vardagsrum i stället, skrek hon, om ni nu inte vill göra soffan till matta och öppna spisen till bakugn? Soffa och öppen spis hör hemma i ett vardagsrum, ett vardagsrum! Nina som med hedern i behåll ville genomföra sin . Detmestadär går förståspå el– spisen, kylskåpet, frysen, mikron –mendetfinnsen gammaldags vedspis också. Den kommeratthållamigvarm ochden går att laga matpå.


Köket var utrustat med en gammaldags vedspis och höga vita skåp, en del med glasvitriner, bakom vilka det skymtade prydliga staplar av porslin. Kaklet vid diskbänken var vitt med ett stramt blått rutmönster.

Diskbänken lyste i ren rostfri strålglans. Det stora tunga ekbordet med åtta stolar tronade under en tung ljuskrona. Cottagekåporna är en modern variant av den gammaldags stackhyllskåpan som fanns i det traditionella lantköket. Vi har formgivit och utvecklat denna serie för att tillfredsställa alla tänkbara möjligheter i dagens kök.


Så här gör du - Eldar du i din kökspis kontinuerligt behöver du troligtvis inte den här beskrivningen. Handlar det i stället om spisen på fritidsstället, eller. En sådan lojal trotjänare som funkar lika bra även utan el och internetuppkoppling.


Den har har ett större vedutrymme än en gammaldags vedspis och duger såldes gott som fullgod värmekälla när det blir kallt och bergvärmen inte . Det här är en gammaldags vedspis på modernt vis. Plattor, spistopp, ugnslucka, eldstadslucka och renslucka är i gjutjärn är innefattade i en yttermantel av vitlackerad stålplåt. Förbränningsluften leds till förbränningskammaren under luckan genom en separat . Vedspis och elspis bredvid varandra ? Järnspisen - allt, utom lysande. Köksspis med spiskupa, Skepparmuseet på Gullholmen, Bohuslän.


Lägg märke till koppartillbehören: vattenreservoaren och pannorna med den nödvändiga flänsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg