fredag 10 februari 2017

Besiktning eldstad

Installationsbesiktning Om du installerar en ny eldstad i din fastighet måste du säkerställa att installationen är utförd på ett brandsäkert sätt. Kommunen kräver att det görs en anmälan till byggnadsnämnden vid installation av eldstad eller skorsten och innan installationen tas i bruk måste den besiktigas av en . Varje hus tillhör ett sotningsdistrikt i kommunen. Hos sotningsdistriktet finns uppgift om vilka eldstäder som finns i huset och när de senast har sotats och brandskyddskontrollerats.


När sotningsdistriktet har fått en anmälan om en eldstad får du automatiskt ett meddelande om datum för sotning och brandskyddskontroll.

Många undrar hur ofta och när man ska göra en besiktning av skorstenen. Säkerhetsaspekten vid eldning i eldstäder är väldigt viktig och de flesta tar en trygg eldning för givet. Dock är det vanligt förekommande med eldstäder och rökkanaler som inte uppfyller de krav och regler som finns. Det kan bero på allt från brist på . Nyligt fått en pelletskamin (Lilla frö med drag) installerad och innan vi satte igång och eldade ringde vi sotare som kom över för att göra. Vem ställer krav på installationsbesiktning?


Efter det att bygganmälan är inlämnad ska byggnadsnämnden kalla till ett byggsamråd. Enligt kapitlet och § ska det vid byggsamrådet bland annat göras en genomgång av de åtgärder för besiktning , .

Vad innebär sakkunnighetsbesiktning? När skorstenen och eldstad är uppförd behöver du bifoga ett intyg från sakkunnig till kommunen att din anläggning . Konceptet är framtaget av SSR – Sveriges Skorstensfejarmästares Riksförbund och besiktningen fyller alla branschens krav. En stor del av bränderna i småhus är relaterade till eldstäder och rökkanaler därför är det viktigt att dessa är i ett gott skick. De vanligaste besiktningarna vi utför är: Ny och Ombyggnation. Om man installerar nytt eller gör en väsentlig förändring av en rökkanal eller eldstad då skall man alltid göra en bygganmälan . Snart är vintern här och eldstäder installeras i ett allt mer brådskande tempo.


För många är braskaminen, kakelugnen eller den öppna spisen en gemytlig och mysig tillkomst, speciellt vid Jul. Tyvärr så uppstår problem när marknaden blir översvämmad av beställningar av både installationer och . Vi utför flera typer av besiktningar av eldstäder m. Kontakta oss så hjälper vi dig! En CEmärkt eldstad uppfyller miljö- och säkerhetskraven i miljölagstiftningen. Typgodkända produkter har anvisningar for hur eldstäderna skall monteras för att uppfylla byggreglernas krav.


Om du inte själv ska installera eldstaden bör du i förväg begära att se monteringsanvisningen. När du avser att köpa eller sälja en fastighet och vill kolla upp alla eldstäder. En viktig fördjupande del av jordabalksbesiktningen vid fastighetsförsäljning. Tre av våra medarbetare är certifierade .

Besiktning av skorsten och eldstad. Planerar du att installera en ny eldstad i ett gammalt hus, med en befintlig skorsten? Eller bygger du ett helt nytt hus med en ny skorsten? Oavsett vilket finns det några saker du måste tänka på och planera för.


Att tänka på vid installation av eldstad. Bestäm typ av eldningsapparat och . De typer av besiktningar vi gör är statusbesiktning, nyinstallationsbesiktning, överlåtelsebesiktning, sprängbesiktning och sakkunnighetsbesiktning. Vi gör också tätningsprovning av hus och läckagemätning av ventilationssystem. Givetvis SSR Godkänd besiktning. Om Du vill vara säker på att Din eldstad och skorsten är säker att elda i bör Du beställa en SSR-godkänd besiktning av dessa.


Om en soteld inträffar skall Du först ringa räddningstjänsten på 112. Kontroll av skorsten efter soteld. Myseldning eller huvudsaklig, uppvärmning? Brandskyddskontroll av eldstad , skorsten.


Med en viss regelbundenhet ska man få reda på om bilen är körduglig. Samma syfte fyller brandskyddskontrollen när det gäller eldstaden och skorstenen. Det finns många olika typer av besiktningar som vi kan hjälpa Dig med. Här följer några olika typer av besiktningar. Statuskontroll av eldstad och skorsten.


Vet du om din värmeanläggning är säker? För att vara säker på att din . Tänk på att: Eldstäder som ej har använts på länge, bör kontrolleras. Beställa besiktning på eldstäder och rökkanaler, vid husköp.


Det är viktigt att låta besiktiga. Vi hjälper dig med besiktningen oavsett anledning. Vid nybyggnation av en fastighet måste eldstad , rökkanal samt imkanal besiktigas av sakkunnig för att säkerställa att .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg