måndag 27 februari 2017

Kapitalskyddad placering

En placering med överkurs har benämningen tillväxtalternativ och en placering utan överkurs går vid benämingen trygghetsalternativ. Tillväxtdel - din möjlighet till avkastning. Avkastningsmöjligheten för en kapitalskyddad produkt är placeringens deltagandegrad.


Om underliggande tillgång visar ett positivt slutresultat . Avkastningsdelen är den del som står för potentialen i placeringen och som gör att du kan tjäna pengar.

Detta belopp, som vi kallar nominellt belopp, får du tillbaka även om börsen skulle falla. Det nominella beloppet är alltså skyddat. När du köper en kapitalskyddad placering betalar du ett courtage på normalt procent på priset. Passar dig som sparar långsiktigt.


Kapitalskyddad Placering vid den Ordinarie Återbetalningsdagen. Under löptiden kan värdet på placeringen vara lägre än det nominella beloppet. Kursen bestäms bland annat utifrån återstående löpti underliggande marknadsutveckling och kursrörlighet (volatilitet) i marknaden.

Under vissa marknadsförhållanden kan det vara svårt eller omöjligt att sälja en kapitalskyddad placering. För vem passar en indexobligation? Direkt placering i aktier . Indexobligationen erbjuder ett enkelt och kapitalskyddat sparande som dessutom inte kräver aktivitet av placeraren. Bolagskorgen domineras av verkstads och exportföretag. Givet marknadsläget ser vi goda förutsättningar för dessa att ge dig en god avkastning på din placering, samtidigt som du bidrar till forskningen kring cancer.


En kapitalskyddad placering ger dig möjlighet till bra avkastning i kombination med obligationens trygghet. Du kan ta del av eventuella uppgångar på marknaden samtidigt som du har ett skydd mot nedgångar. Vid en positiv utveckling på underliggande marknad erhåller investeraren en avkastning som är jämförbar med en traditionell aktieinvestering. Skulle värdet på den underliggande tillgången falla, får du ändå tillbaka placeringens nominella belopp på återbetalningsdagen.


Det här är en egenskap som gör att placeringen passar dig som vill tjäna pengar när marknaden stiger och som . Om utvecklingen i underliggande tillgångar skulle vara negativ återbetalas det nominella beloppet förutsatt att emittenten inte hamnar på obestånd. Exempel på kapitalskyddad placering. SPAX Världen hållbar – en courtagefri och kapitalskyddad placering. Placeringen följer en aktiekorg innehållande hållbara bolag med global .

Hur fungerar en kapitalskyddad placering ? Med en kapitalskyddad placering menas en placering där minst det nominella beloppet återbetalas av SEB på åter - betalningsdagen. Om den underliggande marknaden som obligationen är kopplad till stiger under löptiden fram till återbetalningsdagen kan den . En strukturerad placeringsprodukt där emittenten garanterat att återbetala minst det nominella beloppet på återbetalningsdagen. Begreppet används för att ange perioden mellan.


Strukturerade placeringar är en sparform som kan kombinera olika finansiella instrument. Det ger möjlighet till avkastning från intressanta marknader, med begränsad risk. Synonymer: ”Pris”, ” Teckningskurs”.


Emissionskursen kan även uttryckas i kronor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg