onsdag 15 februari 2017

Vilken pelletspanna är bäst

Jag ska byta panna och undrar vilket system ni föredrar. Har jag missat nåt komplett system? Jag är inte intresserad av ett hopplock utan jag vill ha ett så smidigt paket som möjligt utan att lägga hur mycket pengar som helst.


Pannan är dö länge leve Pannan - men. Köpa en ny Pelletspanna ? Vilka pelletsbrännare är bäst ?

Pellux 2från Nibe, Pellmax CU från Värmebaronen och Vitoligno 300-P från Viessmann. Lägst verkningsgrad i detta test har Extuna PV1 Combifire från VedSol och Viadrus . Då vår nuvarande diompanna från -läcker i värmepatronerna ska vi byta i sommar är tanken. Frågan är bara Vilken ska vi välja?


Har kollat runt lite vad som finns men jag blir inte klok på vilken panna som skulle passa bäst. Vill ju ha lite kött på benen innan jag tar in någon offert. Har ett dåligt isolerat hus . Tips på bra pelletspanna ? Har pelletspannan en verkningsgrad på procent innebär det att procent av pelletsen till pannan blir värme i husets radiatorer eller golvvärme.

Svenska Solgruppens vinnande koncept. Du får ”vart femte år gratis” med vårt paket! Vårt koncept blev ” bäst i test”.


Det som talar för att byta till en modern pelletspanna är att det är enklare att få pannan ner till källaren. Den går att bära ner och inga väggar behöver slås ut. Nu går det cirka ton pellets per år och enligt mina beräkningar borde kW räcka till både värme och . Ett nytt test av pelletspannor visar att den effektivaste pannan kan minska dina pelletsinköp med procent varje år samtidigt som man minskar.


De flesta pannorna i testet har en verkningsgrad på procent eller bättre, men den varierar vid full effekt från som bäst procent ( vid dellast) till lägst 80 . Kaminen är oftast ett komplement till en annan värmekälla, medan pelletspannan kräver ett vattenburet system som värmer både huset och ger varmvatten. Energimyndigheten har genomfört ett stort test av pelletspannor. Testet visar att Baxi pelletspanna TPK är en av Sveriges effektivaste. Dessutom mycket prisvärd! Genom att välja en effektiv pelletspanna kan du minska dina pelletsinköp markant.


Pannornas effektivitet, verkningsgra varierar från som bäst procent till lägst procent. Men de flesta pannorna i testet har en verkningsgrad på procent eller bättre. Har du en pelletspanna med lägre verkningsgrad får du räkna med att köpa mer pellets.


Pellets är en sorts träbränsle som behandlats så att det ska vara så effektivt som möjligt. De ser ut som små stavar och levereras i bulk eller i säckar. De har inte en större diameter än till millimeter.

Det bästa är att ha ett stort förråd och få leveranser i bulk. Hej, vi vill köpa en pelletsbrännare men vi har ingen aning vilken är bäst för oss. Huset har 1qm och vi har.


Då uppvärmning och varmvatten står för den största delen av energianvändningen i hushållet är det viktigt att välja rätt produkt. Många byter ut sin pelletspanna på grund av bekvämlighetsskäl men idag finns det många pannor som sköter sig själva. Att elda med pellets är optimalt om du bor i tätort och inte har ved nära till hands. Har du redan en pelletspanna kan du installera pelletsbrännaren i den, men de allra flesta pelletsbrännare kan också . Pelletspanna från Ariterm är nog marknadens bästa effektivaste pelletspanna , biomatic20i har allt man kan önska sig ifrån en pelletspanna , automatisk sotning av tuberna som är stående, rökgasfläkt, vilket gör att man inte är beroende av bra drag i skorsten, stor askbehållare som rymmer liter aska och gör att man kan . Producerar solcellspanelena el även när det är molnigt? Grid voltage too high” eller VAC failure visas i displayen, vad betyder det?


Varför är spjället trögt på min ved- eller pelletspanna ? Vilken storlek på pellets ska jag använda till min pelletspanna ? Vilket värmesystem passar till vilken sorts bostad? Här reder vi ut begreppen kring de mer eller mindre. Bekväm och underhållsfri uppvärmning. Fördelar: Lång livslängd. Bra komplement till exempelvis pellets sommartid.


Tänk på: Dyr investering. Behöver kompletteras under vintern då .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg