tisdag 21 februari 2017

Champagne bäst i test

Vinexperten har testat flaskor champagne och mousserande vin - från budget till lyx. Hitta rätt champagne till nyår här. Vinbanken konstaterar att utbudet på bolaget har . Nyårsbubbel och champagne – tips på bästa och test av de godaste sorterna. Oavsett storlek på plånboken kan du dricka förstklassigt.


Champagne för alla tillfällen med andra ord!

Cafés dryckesredaktör Andreas Grube har valt ut sprakande flaskor till vinterns festligheter. När du serverar champagne så se gärna till att du har ett bra glas, fyll inte ända upp till kanten. Utrymmet ger vinet lite chans att utvecklas i glaset. Man kan med fördel servera en champagne som en perfekt aperitif för att sedan låta vinet följa med in i första rätten under middagen.


Vilken är egentligen bäst? Varför inte skåla in det nya året med äkta champagne ? Baaam har testat sju sorters champagne i olika prisklasser – och listar vilken som är bäst i test. Vi har testat: Bästa bubblet till nyårsfesten!


Fira in det nya året med ett glas bubbel.

Se vilket betyg just din favorit fick av Allers vinskribent, och vilka drycker som blev bäst i test ! Om någon har missat det så är jag väldigt förtjust i bubbel. Men jag tycker också att det finns en hel del annat prisvärt på bubbelhyllan som är värt att nämna. Här listar jag några av mina favoriter samt ger lite tips på vad ni kan göra om ni råkat få ett mousserande vin som ni inte . Men vilka är godare än andra och vilka passar sommaren till?


Världens Viner presenterar de bästa champagnerna. Bland våra europeiska grannländer är begreppet ”mousserande” knappast begripligt. I Spanien heter det Cava, i Tyskland och Österrike säger man Sekt – och från Italien kommer bland annat Prosecco. Elegant och lätt champagne gjord på chardonnay med mycket frisk syra, torr och elegant smak av gröna äpplen, apelsinblom, grapefrukt och nötter. Krämig, nästan smörig finish.


En favorit till skaldjuren. Alf Tumble har botaniserat bland champagne och mousserande. Här är tips på vad du kan ha i glaset till nyår. RICHARD JUHLIN BLANC DE BLANCS NON-ALCOHOLIC SPARKLING WINE. Palmer Blanc de Blancs, 3kr.


Frisk med många nyanser, som rostat brö vanilj, grapefrukt och gula päron. Till hummer, lyckönskningar och sjötunga. Pannier Extra Brut, 1kr.

Friskt grönäpplig med örtiga toner . Alle champagnene ble smakt blindt. Det er ikke tatt hensyn til pris ved poenggivningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg