onsdag 22 februari 2017

Torr luft i lägenheten

Nu när kylan börjat tåga in mer och mer märker vi hur lägenheten blir torrare och torrare. Blommorna som vattnas blir torra på nolltid. Blir snabbt torr i ögonen och känner oss liksom konstiga i kroppen. Enda fördelen är väl att tvätten torkar fort men tvivlar på att det är så hälsosamt att bo i det här.


Torr luft lägenhet - Kräva åtgärd? Jag har börjat misstänka att jag har väldigt torr och dålig luft i min lägenhet pga mycket elektronik, lite växter, och ofta lite för mycket stängt.

En befuktare säkrar att du alltid har den korrekta luftfuktighet i din bostad och slipper av med de besvär från torr luft och dåligt inomhusklimat. När det är som allra kallast brukar det bli väldigt torrt inomhus. Samma luft som värms upp till . Varm luft upplevs oftast som sämre än den är, medan dålig luft oftast upplevs som torr. Klagomål på torr luft kan därför vara en varningsklocka. Partiklar och emissioner i luften irriterar, vilket kan tolkas som torrhet.


Men en luftfuktare kan orsaka fuktskador när den fuktiga luften når en kall yta och bildar . Men på vintern eldar vi gärna på lite extra hemma, med element och värmepannor.

Det gör inomhusluften torrare och kan orsaka besvär hos en del människor, men även för många av våra krukväxter, som trivs bättre när . Ett fuktigt hus kan ge problem med mögel, unken doft, kvalster och röta. Det är inte bra för luftvägarna och kan faktiskt ge problem med allergier. För mycket fukt botas med en luftavfuktare, där en luftvärmepump kan hjälpa till att avfukta luften. För torr luft kan däremot ge problem med torr, sprucken hud och . Alltför torr luft har en negativ påverkan på oss människor och kan ge upphov till saker som torr, kliande hu torrsprickor på händer och fötter, torra läppar, spröda naglar och . Hur man botar det vet jag inte. Troligtvis inte tillåtet.


Fläktanläggningarna i hyreshus . Jag har märkt att vi nu under vinterhalvåret har extremt (?) torr luft. Vår hygrometer visar bara streck, dvs det ligger under har jag för mig. Hur du undviker torrhosta på nätterna i vinter.


Detta gäller även i källaren. För allt som gäller fuktande av luften i sovrummet så är det viktigt att inte ha vidöppen dörr till resten av lägenheten (att fukta kvadratmeter är lättare än att fukta 70…). Det är väldigt torr luft inomhus nu (läs nedan), det kan vara mycket irriterande och skapa svåra sömnproblem, speciellt för barn. Under den kalla säsongen kan luften inomhus kännas torr på grund av att luften utomhus innehåller mindre mängd vattenånga. Så här kan du själv lösa problemet!


Det är vanligt att nybyggda hus har problem med torr luft , vilket även flera i vår förening har uppmärksammat.

Det finns dessvärre inget sätt att avhjälpa detta. Drag kan också uppstå när tilluftsventiler stängs. Då tränger luft in genom otätheter och springor i byggnaden. Oftast räcker det att sänka temperaturen i lägenheten. En annan orsak kan vara att luften inte är ren . Jag undrar om det finns ngn som har koll på huruvida torr luft kan göra så att det blir otroligt dammigt i sovrummet?


Själva har vi otroligt mycket dammigare i vårt hus (gammalt, gamla vattenelement) än vad vi hade i lägenheten (ny, inga element). Frånluftsventiler Det är frånluftsventilerna som i första hand ska justeras om . Om du tycker att du har för torr luft hemma finns det flera saker du kan göra för att försöka höja luftfuktigheten på egen hand: - Ställ ut skålar med vatten i hemmet. På sommaren släpps heller inte lika mycket värme in och lägenhet blir därför svalare än vad den annars hade blivit. Vissa fasader, där bullerrisken anses större . De största problemen på den arbetsplatsen var en unken, torr luft , otillräcklig ventilation samt damm och smuts. Den dåliga inomhusluften irriterar ögon och näsa och orsakar heshet och torka i strupen.


På grund av dålig ventilation blir en del anställda trötta och får koncentrationssvårigheter. Har ni någon anläggning som kan användas för att öka luftfuktigheten inomhus? Vi har torr luft i vårt hus på vintern. Svar: Jag avråder bestämt från befuktning!


Det är idag konstaterat att den mesta av problematiken angående vår innemiljö beror på för hög fuktighet. Vi slutbrukare börjar märka av för torr .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg