tisdag 7 februari 2017

Eldstad galler

Hos Mariebergs hittar du galler till eldstäder som ger skydd och fungerar samtidigt som vackert ornament. Välkommen att välja galler till din kamin hos oss ! På BAUHAUS erbjuder vi en mängd tillbehör till braskaminer och öppna spisar. Välj bland eldställ,gnistgaller, golvplåtar, skyddsgaller och mycket mer.


På BAUHAUS hittar du garanterat ett komplement för din kamin eller öppna spis! Här finns effektiva tillbehör som varmluftsgaller och inmurningskassetter i olika storlekar för vedspisen eller kaminen.

Tillbehör till bästa pris! Nov Galler till eldstad , går att sätta ihop på valfritt vis. Eldstaden med grillgaller har en stabil timmerstomme med avställningsyta runt om, Grillgallret är steglöst höj- och sänkbart. Gjutjärns galler i olika ornament och storlekar för att få luften att cirkulera runt insatsen i en murspis. Här säljer vi gnistskydd och barngaller till din spis och kamin.


Vad är det som gäller vid installation av vedeldade produkter? Svenska Brasvärmeföreningen har satt ihop en sammanfattning med frågor och svar kring de nya reglerna. Ingen förbjuds elda i en befintlig kamin eller spis.

De påverkas inte alls av de nya reglerna. Reglerna för kaminer och pannor som eldas med pellets och ved ändras till sommaren. Anledningen är att utsläppen av rökgaser från vedeldning ska minskas.


Du som redan har till exempel en vedspis eller kamin i byggnaden berörs inte av ändringarna. Vad gäller när jag ska bygga nytt hus? Det finns lagar och bestämmelser i Miljöbalken som kan påverka dina eldstadsplaner.


Ett bygglov eller en anmälan ersätter inte dessa krav. Om du är osäker på vad som gäller bör du kontakta miljö- och hälsoskyddskontoret hos din kommun. Använd gärna vår mall för kontrollplan! När du ska installera braskamin, eldstad , kakelugn eller öppen spis gör du alltid göra en anmälan till Stadsbyggnadskontoret. Anmälan skickas till bygglovavdelning.


I vissa fall, om skorstenen tydligt påverkar byggnadens utseende, kan det även behövas ett bygglov. Det gäller främst om skorstenen placeras nära takfoten . Jan För en öppen eldstad gäller att eldstadsplanet ska sträcka sig minst en meter ut från eldhärdens centrum. Det kan alltså bli en ganska stor yta.


Framför en sluten eldsta exempelvis braskamin, . För eldstad som braskamin, öppen spis , vedspis, kakelugn, braskassett, värmepanna (pellets, ve olja etc), ändring av skorsten eller liknande anordning för eldning gäller följande!

Särskilt att beakta är att anmälan skall lämnas in tre veckor innan arbetena påbörjas. Innan du påbörjar arbetet bör du kontakta . Feb Boverkets nya regler för utsläpp från vedeldning har skapat oro hos många med vedspis och kamin , men de flesta berörs inte av regeländringen. Good condition - bar on the side is missing. Förbudet gäller inte vid strömavbrott eller andra liknande krissituationer.


Eldning i kamin eller öppen spis brukar kallas trivseleldning. Vid installation av ny eldstad eller braskamin behöver du göra en anmälan till miljö- och stadsbyggnadskontoret före installationen. Vid installation eller ändring av en braskamin, även kallad eldstad och rökkanal krävs alltid en anmälan till kommunen. Rådgör gärna med sotare redan i planeringsskedet om vilka regler som gäller för din byggnad.


För att få installera en eldstad krävs att du får ett startbesked. Du ansöker om startbesked genom att lämna in en anmälan till stadsbyggnadskontoret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg