torsdag 16 februari 2017

Värmekurva nibe

Värmekurvans uppgift är att ge en jämn inomhustemperatur, oavsett utomhustemperatur, och därmed energisnål drift. Det är utifrån värmekurvan som värmepumpen bestämmer temperaturen på vattnet till värmesystemet ( framledningstemperaturen) och därmed inomhustemperaturen. Du kan här välja värmekurva och även . Det här kanske är en väldigt nybörjarfråga, men inga frågor är ju dumma som sagt så.


Jag har en nyinstallerad Nibe 360P, ett välisolerat Hjältevadshus på 1m vattenburen radiatorvärme i hela huset som står i Västergötland. Enligt installationsanvisningarna skall jag använda värmekurva och ställa .

Nibe Fighter 310P justering av värmekurva och förskjutning. Vilken är bäst att justera på? Vi bor i skåne på platta med vattenburen golvvärme och upplever det lite kallt med.


Då kontakten är sluten ändras temperaturen i °C (om rumsgivare är ansluten och aktiverad). Om rumsgivare inte är ansluten eller inte aktiverad ställs önskad föränd- ring av temperatur (förskjutning av värmekurva ) med det antal steg som väljs. Huset kandåförbrukaväsentligtmycketmerenergiändetkommergöradärefter.


Efter 1-år bör man åter igen justera in värmekurva , förskjutning av vär- mekurva samt bostadens termostatventiler, då värmesystemet i regel kräver en lägre temperatur när uttorkningsprocessen är avslutad. Kom igång med NIBE Uplink - Duration: 2:47. Serienummer ska alltid anges.

HärmedintygasattinstallationenärgjordenligtanvisningariNIBEsinstal- latörshandbok samt enligt gällande regler. Frånluftsvärmepump typ NIBE F370. Inställning fläkt: ……………….


Ratt till Nibes värmepumpar för att förskjuta värmekurvan. Förtryck i expansionskärl ( bar vid leverans). Vald fläktkurva, normal hastighet. Kontakten ska vara potentialfri och kopplas in på vald ingång (meny se sida 50) på plint Xpå ingångs- kortet (AA3). MONTERINGS- OCH SKÖTSELANVISNINGAR.


Uusi alkuperäissuodatin on tilattavissa NIBE :ltä. Asennus tapahtuu päinvastaisessa järjestyksessä. Puhdistus kertojen aikaväli vaihtelee ja on riippu vainen. MASSOR på vår värmepanna. På pannan finns ju en hel del kul inställningar att skruva på för att få exakt den temperatur och drift som önskas.


En av dessa inställningar kallas för värmekurva. Vi har tidigare haft denna inställd på ett värde av men jag .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg