fredag 12 december 2014

Elkostnad villa per månad

En genomsnittlig lägenhet med personer gör av med cirka 2kWh hushållsel per månad. En lägenhet med personer gör av med cirka 3kWh per månad. Jag är lite nyfiken på att se hur mycket andra spenderar på sin elförbrukning per månad (alltså enbart förbrukningen). Hur mycket kostar detta för er som har hus?


Energikalkylen energikalkylen. Vattnet är dyrast i Norberg (7kr) och billigast i Stockholm (2kr) per månad.

Undrar hur mycket ni som bor i hus betalar per månad ? Den genomsnittliga elförbrukningen för en lägenhet skiljer sig åt från den i en villa. Därefter har elanvändningen viktats efter verklig användning i respektive elområde, med resultatet att användningen antas vara något högre i norr. Lysekil är sophämtningen dyrast i landet och kostar 2kr per månad. Elförbrukning lägenhet kontra villa.


I en lägenhet behöver man sällan bekymra sig så mycket över elförbrukningen då det oftast endast rör sig om ett par 100-lappar i elräkning varje månad. Helsingborg och Ängelholm Småhus. Hade fast elkostnad på 250kr i månaden men har nu rörlig, ligger på runt 330kr i månaden vilket heller inte är fyskam.

Föreningen som har avtalet så jag har inte någon jättebra koll på leverantör och pris per kWh. Har iofs lite sopor å annat skräp man kan elda ist. Bra för kretsloppet med då gamla bildäck och spillolja slipper sakta tyna ner i. Tycker att många har fantasiskt låg energiförbrukning i sina hus! Jag har bara el i min villa. Dvs utan någon värme i huset överhuvudtaget ligger vi på ca 10.


Med värme landar vi på ca 20. Enligt ägaren så har dom halverat sina elkosntader med bergvärme. Ska naturligtvis kolla närmare på detta. Har en villa på ca 1kvm i Skåne. Avsättningar för nyinköp av bil hamnar dock under sparande.


SEK per månad oräknat lån. Jag bor i ett gammalt torp på ca 1kvm. Det är bitvis dåligt isolerat och jag har aldrig mer än grader inomhus. Eftersom ni ska hyra slipper ni ju massor av kostnader som man har . Har man flyttat från lägenhet till villa eller vice versa kan det ofta vara speciellt svårt att estimera elkostnaden korrekt.


Det första och största steget du kan ta för att minska din elkostnad är därför att tänka om kring uppvärmning. Kontakta gärna oss på Fortum om du vill ha hjälp med att beräkna din elkostnad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg