tisdag 16 december 2014

Rengöring av köksfläkt

Handen på hjärtat, när tvättade du filtret i köksfläkten senast? Här är bästa tipsen hur du rengör köksfläkten och får det som nytt igen! Denna video visar hur du rengör din köksfläkt.


Du bör rengöra köksfläkten åtminstone ett par gånger om året, och byta ut filtret när det inte längre går att få rent. Ta med ditt gamla filter till butiken och skriv ner köksfläktens modellnummer så att du kan vara säker på att du köper .

Det är skillnad på sotning av eldstäder och rengöring av kökets imkanal. Imkanalen är den kanal som går från köksspisens fläkt. Det är inte alla som vet om att en smutsig köksfläkt utgör en stor brandrisk.


Hur ofta man ska rengöra fläktfilter beror på hur mycket fläkten används. Få en fräschare spisfläkt. Upplever du problem med din spisfläkt, trots att denna är relativt modern och ny? Sanningen här är att den förmodligen är ingrodd i fett från din matlagning och att den är i behov att av rengöras.


En inbyggd köksfläkt kräver rengöring och underhåll för bästa funktion.

Kontakta oss för information och tips eller läs mer på vår webbplats. Superknepet – så enkelt rengör du filtret i köksfläkten. Av någon outgrundlig anledning glöms de där flottiga filtret i köksfläkten alltid bort.


För handen på hjärtat, hur många gånger har du rengjort din köksfläkt på sista tiden? Det här tipset får åtminstone oss att vilja plocka ner dem och ge dem omgång direkt, . Röret mellan köksfläkten och fläktkanalen är en riktig fettsamlare. Rengör röret regelbundet och undvik att den blir en brandfara. Det enklaste och billigaste sättet att rengöra en rostfri produkt är med vanligt handdiskmedel. Ta diskmedel på en torr trasa och gnid in hela produkten.


Vänta minuter och torka sedan av med torr trasa. Jag börjar bli fiende med min köksfläkt. Den blir så fort äcklig och nerfetta och damm fastnar i fettet så.


Rengör fläkten långt innan fettet dryper om den, droppande fett, mat och varma plattor är ingen bra kombination iom bakterier och brandrisken! Ta en extra titt på din köksfläkt innan du lagar mat nästa gång. De allra flesta av dagens kolfilter går att rengöra med hett vatten och diskmedel.


Se dock till att filtret . En fläkt som går på högsta hastighet drar ca mer ström än en som går på lägsta.

Torka av fettfiltert med en fuktig trasa efter varje matlagning. Här kommer fler enkla tips på hur du kan hålla din fläkt ren och fräsch . LONG LIFE kolfilter och monteras istället för fettfiltret. Byte och rengöring av kolfilter. Jämfört med andra kolfilter, kan LONGLIFE kolfilter rengöras och åter användas. Vid normal användning skall kolfiltret rengöras varannan månad.


Placera ej några föremål ovanpå köksfläkten. Stäng av köksfläkten innan underhållsarbete eller rengöring utföres. Vi rekommenderar användning av diskhandskar och stor försiktighet vid rengöring av fläktkåpans insida. Din fläkt är avsedd för hushållsbruk och endast för ventilation och filtrering av os från matlagning.


Köksfläktar suger in matos och filtrerar luften via ett kolfilter. Kanske behöver du byta oftare. Se tillverkarens rekommendationer. Fettfiltret under kåpan rengör du i vatten och diskmedel. Fettfiltret är det stora filter som ofta är synligt under din köksfläkt.


Kolfilter ingår inte i hyran. När du lagar mat blir det fullt med fett som det fastnar damm i, det gör att ventilationen inte fungerar som den . I köket har vi en fläkt av märket Siemens över spisen. Motorn sitter nere i köket, inte uppe under taket. Vi rengör ofta de där metallfiltren man lätt kan plocka bort.


Fått erbjudande från sotaren (på aviseringen) om rengöring av imkanalen, kanalfläkt samt spisfläkt. Jag rengör i dag köksfläkten några gånger. I köksfläkten och imkanalen fastnar det brandfarliga fettansamlingar som kräver regelbunden rengöring för att motverka brandrisk samt säkerställa funktionen.


Numera är det villaägaren själv som ansvarar för denna rengöring då köksfläktar och imkanaler från villor och småhus inte längre omfattas av lagstadgad rensning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg