fredag 19 december 2014

Mäta elförbrukning hemma

Omdöme: I stället för att mäta strömförbrukning direkt i eluttaget sätter man en trådlös mottagare på elmätaren och läser av hela hushållets elförbrukning på en gång. Genom att sätta på och stänga av olika apparater ser man hur förbrukningen ändras. Det tar lite tid att bekanta sig med funktionerna, men . Jag har en sån här hemma i centralen.


Ganska smidig, dock inget man kan se i . Minst års garanti och upp till dagars öppet köp.

Alla frakter sker med PostNord AB. Ordern skickas oftast dagen efter beställning. Transportörens leveranstid tillkommer. Vi godtar de vanliga kreditkorten samt PayPal.


Två av de testade elmätarna, från elbolagen Eon och Vattenfall, kan både mäta den totala elanvändningen och elanvändningen i ett speciellt eluttag via så kallade smartplugs som kan. Det visar hur lång tid det tar för elmätaren att regera när du kopplar in nya produkter eller stänger av något i ditt hem. Bestämde mig för att utföra några nasa inspirerande mätningar så idag kila jag iväg o skaffade mig två st high tech elmätare.


Här hittar du vårt stora sortiment av prisvärda och kvalitativa elmätare.

Med hjälp av en elmätare får du en bättre översikt och större kontroll över energiförbrukningen i ditt hem. De hjälper dig att mäta ström, spänning, förbrukning, effekt och maxström på din elektronik. Av delen som är hushållsel så är ungefär nio procent datorutrustning och nio procent annan hemelektronik.


Större delen av hushållselen är alltså . Bli mer medveten om din elkonsumtion! Mäter ström, spänning, effekt, förbrukning och max ström på dina elektriska apparater. Med Fortums energidisplay kan du spara upp till på din årliga energianvändning. Förmodligen känner du till att elektriska apparater kan tugga i sig mängder med wattimmar helt i onödan, men vet du exakt vilka elbovar som befolkar ditt hem ? En teknisk lösning som bygger på forskning från KTH kan hjälpa dig att identifiera energitjuvarna och spara många sköna tusenlappar varje år. Smarta eluttag är ett sätt för dig att minska din elförbrukning på.


Precis som automatiserade och centraliserade styrningssystem i smarta hem kan ett smart eluttag styra och mäta dina apparaters elförbrukning. Ett intelligent vägguttag kopplar du in som en mellanhand mellan ditt vanliga vägguttag och den elprodukt du vill . Få bättre koll, smartare elförbrukning och sänkta kostnader. Styr ditt hem från mobilen. Med 100Koll kan du styra dina prylar på distans. Perfekt för dig som vill sätta igång belysning och.


Med en smartplug kan du mäta och styra förbrukning för valfri pryl i hemmet. Paketet kostar 495kr, en engångs fakturaavgift på 35kr .

Funderar på om man kan via 1-wire eller likande få en överblick på sin elförbrukning. Ett problem kanske är att jag bor i en lägenhet. Kan man använda sig utav klamp mätare?


Jag är en riktig novis på detta område men tycker det är . Smart hjälper företag att spara el genom att mäta och visualiserar elförbrukning och effektuttag i realtid. OKQsparar tusentals kronor. Med eSmart kunde vi direkt se vad som förbrukar energin och vi lärde oss snabbt hur mycket anläggningens olika maskiner kostar i energi och pengar”.


Sarah Darby har sammanställt ett 40-tal internationella studier kring smarta elmätare där värdena går ned så fort man stänger av en elektrisk apparat. Folk sparar mellan och procent av sin elförbrukning med direkt mätare på väggen hemma , i datorn eller . Och har man installerat solpaneler går det att mäta strömmen från dem också. Smappee-appen visar hur stort bidraget från solpanelera är i förhållande till husets samlade elförbrukning. Appen belönar också energieffektivitet med ” awards” som kan delas med vänner och bekanta på sociala media.


Tips om minskad elförbrukning och information om lån av elmätare för att mäta hur mycket el som används av dina elapparater. Du kan läsa mer på Energimyndighetens webbplats, där du också hittar information om hur du kan minska elförbrukningen hemma med hjälp av grenkontakter. Systemet hjälper oss att hålla reda på vilken mätare som sitter hos vilken kun hur ofta den ska läsas av och vilka parametrar som ska läsas hem.


Uppsamlingsenheten är ansluten till Mälarenergi Stadsnät som snabbt och säkert överför uppgifterna om din elförbrukning till vårt centralsystem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg