torsdag 18 december 2014

Korsströmsvärmeväxlare

De finns i första hand i enfamiljshus och i flerfamiljshus som har separata ventilationsanläggningar i varje lägenhet. Tekniken är enkel, där till- och frånluften . Läs mer och ladda ner allt om EXHAUSTOs Ventilationsaggregat med korsströmsvärmeväxlare för värmeåtervinning med minimal luktöverföring - VEX10 SMART, TOPP OCH AERO. Kallas även för plattvärmeväxlare eller korsströmsvärmeväxlare inom ventilation där medierna passerar varandra i ett lamellpaket av veckade aluminiumplåtar. Motströmsvärmeväxlaren kan i bästa fall komma upp i. Konstruktionen gör rengöring komplicerad .

ZPAZE Welair WLR med roterande värmeväxlare. Ett sätt att förbättra verkningsgraden för korsströmsväxlare är att seriekoppla två stycken. Värmeåtervinning och energibesparing i tre steg.


Värmepump med återvinning efter behov till rumsluft eller bassängvatten. Stor korsströmsvärmeväxlare med hög verkningsgrad. I korsströmsväxlaren och förångare sker kondenseringen i medström med luftriktningen vilket reducerar tryckfallet samt eliminerar risken att.


SWEP är ett snabbväxande företag inom området värmeöverföring och värmeväxling. Lång erfarenhet av kreativt arbete, kunskap i den. Tack vare dubbelvikta kanter ( ggr materialtjockleken) erhåller man en tät och stark konstruktion.

Korsströmsceller som klarar upp till 80°C. Villkoren från beställaren var att det på ett kostnadseffektivt sätt skulle klara de energikrav som är satta för byggnaden. Upptäck lokala företag, sök efter vänner och familj samt kolla tomtgränser, historiska flygfoton, cykelvägar m. Det ventilationsaggregat som valdes har en korsströmsvärmeväxlare som . Den låga energiåtgången säkerställer minimal miljöpåverkan och skapar mer komfort med dess låga ljudnivå. De kompakta aggregaten säkerställer snabbt och enkelt montage.


DOMEKT serien är anpassade för att kopplas ihop med . Förnybar energi avser den energi som förnyar sig och som därför inte kommer att ta slut inom en överskådlig framtid. Aggregat för från- och tilluftsvärmeväxling, av typen. Som förnybar energi definieras, enligt Europeiska kommissionen och Energimyndigheten, vind-, vatten- och vågkraft, solenergi, deponigas, gas från avloppsreningsverk, biogas, den biologiskt nedbrytbara . En roterande värmeväxlare har ca verkningsgrad och en korsströmsvärmeväxlare har ca verkningsgrad. Tyvärr återför den roterande växlaren vissa lukter.


Om frånlufttemperaturen är 22°C, utetemperaturen är 0°C och temperaturverkningsgraden, η är så kan tillufttemperaturen, tt lösas ut ur formeln.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg