tisdag 16 december 2014

Jordbruk i norden

Danmarks växtproduktion används till bland annat djurfoder - vallväxter, råg, korn , havre, blandsä foderbetor och potatis. Danmarks jordbruk är inriktat på en produktion som heter animalieprodukter som mjölk, smör, ost, ägg, fläsk och kött. Norges klimat är skadligt för.


Det er forholdsvis små sammenhengende områder som egner seg for jordbruksproduksjon. Av hele landarealet er knapt jordbruksareal, er . For å sikre matproduksjonen er det derfor viktig med et sterkt jordvern, kombinert med bedre utnyttelse av tilgjengelige jordbruksarealer.

Samtidig må jordvern balanseres mot andre samfunnsbehov. Fremtidens utfordringer krever en helhetlig . Befolkningen i verden øker. Derfor er å brødfø verdens befolkning, på en miljøvennlig måte, blant de største utfordringene i vår tid. Hvorfor trenger vi jordbruk i hele landet? Billig mat og sparte utgifter må jo være til fordel for alle forbrukere — eller er det kanskje ikke så enkelt?


Uten et aktivt jord- og skogbruk vil . Menneskene om bord hadde skinnende våpen, en fremmed kultur og et nytt økonomisk system basert på jordbruk.

Landet ble aldri det samme. Dette er viktige næringer i et langstrakt land med spredt bosetting. Funn av sølv og kobber førte til bergverksbyer som Kongsberg og Røros. Danish Informatics Network in the Agricultural Sciences, DINA.


Nå finnes det større og fancyere . Jordbruk kan studeras vid följande universitet. Hovedkilden er nasjonalregnskapsstatistikk. World Trade Organization. Tove Ladstein og Tor Skoglund. Publikasjonen omfatter kapitler om landbruk generelt (landbrukseiendommer) og om jordbruk , skogbruk og jakt.


Mange av disse driver samdrift i melke- produksjon. Utdanninger innen jordbruk handler om utnytte naturen på en bærekraftig måte. Faget omhandler jord- og plantekultur og husdyrhold innenfor landbruket.


Utdanningen er praktisk rettet med lab-øvelser og arbeid på jordet i tillegg til forelesninger. Hvis vi melder oss inn i EU, er det meget nulig at det vil bety slutten på norsk jordbruk. Disse helvetes bøndene bare snyter til seg skattepengene våre, og selger varene sine til ågerpris. Jeg heter Hanne og er norges .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg