tisdag 23 december 2014

Solfångare bostadsrättsförening

Nya skatteregler, investeringsstöd och sjunkande installationskostnader gör att solceller nu blir en ännu lönsammare affär för bostadsrättsföreningar ! Bostadsrättsföreningen Promenaden satsar på solenergi! Brf Promenaden i Falun har bestämt sig för att minimera sina energikostnader under en lång period framöver. Lösningen heter solenergi och 2msolfångare av modell Big AR från Aquasol.


Livslängd och avskrivningstid blir också längre för tex en pelletspanna eller värmepump om den får vila halva året när solfångarna gör jobbet.

Vid årsskiftet infördes en skattereduktion på öre per kilowattimme som matas in på elnätet. Det är jättebra för villaägare, men det är fortfarande oklart hur skattereduktionen fungerar för bostadsrättsföreningar. Det är dessutom juridiskt svårt för en hyresvärd eller bostadsrättsförening att sätta upp solceller . Husen är försedda med solfångare på taken. Föreningens behov av tappvarmvatten tillgodoses under delar av året genom solenergi.


Solenergi hjälper brf Hjulhammar i Kalskrona att spara pengar på elnotan. Vi på Svenska Sol är med er från ide till färdig installation och kan även erbjuda service av anläggningen. En solcellsanläggning består i huvudsak av solcellsmoduler, kablage och växelriktare.

I ett fristående system som inte är anslutet till elnätet har man också batteri med laddningsregulator. All installation bör göras av en behörig elektriker. Som bostadsrättsförening kan ni söka investeringsstöd för solceller.


En bostadsrättsförening i centrala Östersund installerar solfångare i sina fastigheter. Om några år beräknas anläggningen gå med vinst. Solceller till bostadsrättsföreningen. Fler och fler BRF :er upptäcker möjligheten att få billig el direkt från solen. Att sätta solceller på taken ger en direkt effekt på elräkningen samtidigt som BRF :en tar aktiv del i omställningen till en hållbar energiförsörjning.


De röda och grå radhusen i Annebergs bostadsrättsförening har snedställda tak på ena sidan som täcks med solpaneler, sammankopplade med ett. Vintertid kan vi faktiskt dra nytta också av solljuset och solfångarna på det sättet att då värmer solljuset i huvudsak upp vårt varmvatten i alla fall, fyller . Snabb utbyggnad av solceller. Teknik – Solfångare och solceller. Förutsättningar – vinklar och väderstreck. Referenser – BeBo:s kommande handbok.


Om ventilation, kylsystem och OVK besiktning i Stockholm med VVK AB. Vi installerar och utför service av VVS, ventilation- och kylsystem.

Hör av dig så berättar vi mer om ventilation i Stockholm. Det skapar bra förutsättningar för grön el. NORRKÖPING Norrköping Man valdes i år till Årets Miljöförening inom Riksbyggen i hela Sverige.


En bidragande orsak var att bostadsrättsföreningen Norrköpingshus sedan nyåret använder sig av solfångare för att värma upp tappvarmvattnet i fastigheten. De har också bytt ut alla lampor i alla gemensamma utrymmen till energisnåla LED lampor. HSB brf Örnen investerade i solenergi i tre etapper. Allt fler bostadsrättsföreningar väljer värmepump.


Många tilltalas av att det faktiskt är miljövänlig, lagrad solenergi från fastighetens egen tomt som omvandlas till värme. Men den främsta anledningen är ekonomin. Med en värmepump får din bostadsrättsförening ett värmesystem som ger trygg, underhållsfri och billig värme i . I Sverige finns strax under en miljon bostadsrättslägenheter, vilket innebär att runt miljoner människor bor i en bostadsrätt. Ett solklart fall för BRF Granegården.


Det finns flera olika regler som rör solcellsanläggningar på . Har du ett företag eller en BRF är solceller en bra investering som minskar elkostnaderna. Granegården satte upp solpaneler på taket och är mycket nöjda med resultatet. Läs mer om BRF Granegården.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg