måndag 1 juni 2015

Vedspis 30

Välkommen till Spis och Kaminboden. Vi säljer Sveriges mest sålda smalspis Viking ! Besök vår sida för att läsa mer om J. Davidssons miljögodkända smalspisar till kök. Ankarsrum är en klassisk gjutjärnsspis är mer än bara nostalgi.


Du får en skön och praktisk värmekälla i ett kök, som även är trevlig att laga mat på.

Inte minst viktigt är den en utmärkt reservvärmekälla, om strömmen skulle gå. Modern eldstad där bränslet förbränns genom tillförsel av sekundärluft via hål i värmeculiteväggarna, för högsta möjliga verkningsgrad. I vårt sortiment hittar ni även alla tänkbara tillbehör och reservdelar.


Den moderna eldstaden, där bränslet förbränns genom tillförsel av sekundärluft via hål i vermeculiten, ger högsta möjliga verkningsgrad. Mycket av varför en vedspis åter igen har blivit populär är att både olja och el kostar allt mer, sedan är ju en vedspis även vacker att se på. Samt att om elen skulle gå, så kan du ändå laga mat, eftersom den med lätthet ersätter den moderna elspisen. Bruzaholm är en nytillverkad smalspis i gjutjärn.


Eldstaden är isolerad med vermeculite vilket ger en effektiv förbränning. Denna smalspis passar lika bra i hemmet som i fritidshuset.

Oavsett om du söker en vedspis av senaste snitt eller klassiska vedspisar kan vi lova dig en oslagbar värmekälla för köket. Vi vill börja med att gratulera er för att ni har blivit lycklig ägare till Sveriges mest sålda vedspis , Viking 30. Nya Viking har förbättrats med flera nya funktioner.


Nu är det tydligen forskat i detta också. Vad ska man tro om detta ? Som nybliven husägare är detta en av grejerna man sett fram emot. Den stora eldstaden ger hög mysfaktor.


Eldstadens volym är på hela liter, vilket är den största i Wamslers vedspis -sortiment. IDUN tillverkas nu med samma hantverksskicklighet som på den gamla goda tiden, men med ännu tjockare gjutgods. Khar en stor ugn med termometer och belysning.


Eldstadsluckan är tillverkad i extra tjockt gjutgods och med luckskydd på insidan. Spisens överhäll är dubbelt så tjock som originalet från -talet. Idag är elden från en gjutjärnskamin eller vedspis främst en mysig, kompletterande, värmekälla men också ett stämningsfullt och vackert inslag.


Så har lite plats över vid murstocken där jag tänkte mura upp något. Håller gammal stil på hela huset med platsbyggt. Hej vi funderar lite på o sätta in en vedspis av gammal stil i köket, den kommer att stå mellan Elspisen och ett hörnskåp,hur är det med bestämmelser angående avstånd till brännbart material,det är väl mest mot hörnskåpet men kanske även mot spisen,prata med en firma i stan som hade . Jag har en viking som jag har eldat i första gången nu. Men här kommer lite info om konvektion på denna modell.


Notera att min har rökrör upp, finns givetvis med rökröret bakåt också.

Vattenmantlad vedspis utan ugn. Effekt kW (till vatten kW) Rökrörsanslutning 130mm. C- vattenmantlad vedspis utan ugn. Reservdelar Vedspis - företag, adresser, telefonnummer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg