torsdag 17 mars 2016

Bra luftfuktighet inomhus

Det är viktigt att ha rätt luftfuktighet inomhus och rätt inomhustemperatur. Intab har dataloggers för. Vill du enbart placera ut en logger och få mätningen som pdf i efterhand går det bra att hyra logger. Så får du ett bra inomhusklimat i din bostad. Har du misstanke om att inomhusklimatet är för torrt hemma hos dig?


Så kan du starta med att skaffa dig en simpel hygrometer och hålla öga med luftfuktigheten.

På det sättet kan du lätt avklara, om de symptomer och besvär du upplever kan vara relaterat till för låg luftfuktighet. Nov Låg relativ fuktighet är bra så undvik att befukta inomhusluften ! Fråga: Vi har torr luft i vårt hus på vintern. Har ni någon anläggning som kan användas för att öka luftfuktigheten inomhus ? Svar: Jag avråder bestämt från befuktning! Det är idag konstaterat att den mesta av problematiken angående vår . Rätt luftfuktighet inomhus är viktigt för både din och ditt hus välbefinnande.


Under dessa perioder är det bra att öka luftfuktigheten i ditt boende med hjälp av luftfuktare.

Om luftfuktigheten överstiger vintertid skapas förutsättningar för att kvalster och mögel ska . Per-Erik skrev: just nu har jag själv och inne temp på 27. Hur bra är luftutbytet då? Förmodar att du har långt ifrån samma omsättning på luften som vid mekanisk ventilation.


Hög luftfuktighet inomhus vid låga utomhustemperaturer tyder på dålig . Luftfuktighet inomhus - en guide posts Oct Luftfuktighet inomhus. Ett fuktigt hus kan ge problem med mögel, unken doft, kvalster och röta. Det är inte bra för luftvägarna och kan faktiskt ge problem med allergier.


Off Topic: Jag tänkte åka ner till clas ohlson imorrn och köpa en hygrometer som ska vara skaplig enligt folk som kan. Det handlar om ett uthus som bara används till . Fukt förekommer alltid i mer eller mindre utsträckning i utomhusluften och därmed också i inomhusluft. Ju fler vattenmolekyler det finns inom en viss volym luft desto högre blir ångtrycket.


Varm luft kan innehålla mer vattenånga än vad kallare luft har kapacitet att göra. Vid en relativ luftfuktighet på 1 behöver det. Dec Det gör inomhusluften torrare och kan orsaka besvär hos en del människor, men även för många av våra krukväxter, som trivs bättre när det är lite fuktigare.


Det är också viktigt att man inte lyckas alldeles för bra , så att luftfuktigheten blir för hög. COoch en hög luftfuktighet kan bidra till ett sämre inneklimat.

Alla byggnader har inte ett bra inomhusklimat och det innebär ofta att det är för mycket fukt i byggnaden. Luften inomhus är full av kemikalier och partiklar från ex. Misstänker du att din ventilation är undermålig kan du enkelt mäta luftfuktigheten. En enkel hygrometer, ofta kombinerad med . Jan Du vistas i ditt hem en stor del av livet. Därför är en bra inomhusmiljö med rätt temperatur och luftfuktighet viktig för din hälsa.


Vilken temperatur bör man ha i hemmet? Folkhälsomyndigheten rekommenderar – 24°C inomhus. Temperaturen bör inte vara under 18°C i luften och under 16°C på golvet.


Bra inomhusklimat kräver att huset kan andasDet finns de som argumenterar för att hus behöver kunna andas. Ofrivillig ventilation pga dålig täthet leder till ökad luftomsättning och därmed lägre relativ fuktighet inomhus , men till priset av ökad energiförbrukning och dålig komfort. Här på våra svenska breddgrader är den genomsnittliga luftfuktigheten utomhus och det är inte bra för våra bostäder. Redan vid en luftfuktighet på mellan – börjar det att orsaka problem, så som mögel, svampangrepp och rost. För att ditt inomhusklimat skall vara gynnsamt och upplevas som behagligt att . Feb Att inreda med gröna växter är inte bara snyggt och trendigt, med rätt sorts växter kan du öka luftfuktigheten inomhus.


Bra på vintern, när luften kan bli torr. Feb Många upplever olika besvär under vinterhalvåret och ofta är de relaterade till ett torrt inomhusklimat. En luftfuktare kan lindra besvären. Under hela januari har vi extra bra pris på luftfuktare från Wilfa.


Majoriteten har hävdat att fuktning av inomhusluften i kontor är nödvändig i Sverige under den kalla årstiden. De gränser inom vilka den relativa fuktigheten bör ligga har varierat. Så småningom har man börjat använda den.


En viss luftfuktighet är bra , annars upplevs luften som torr. Vad är bra luftfuktighet ? Relativ luftfuktighet under rH brukar kunna upplevas som torr. För mycket luftfuktighet innebär istället risk för mögel. Risken för mögelskador går vid cirka rH. Om ventilationen fungerar dåligt stiger luftfuktigheten och sängkvalster trivs.


En fungerande ventilation är en förutsättning för ett bra inomhusklimat. Bra ventilation byter ut använd inomhusluft mot renare uteluft. Byggnormen anger att luften i en bostad ska bytas ut en gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg