tisdag 22 mars 2016

Brännö täljstenskamin

I facket, som är dolt bakom en täljstenslucka, kan du värma eller tina mat och till och med baka ett bröd! Gör ett naturligt val välj Brännö. Om du fortsätter att använda webbplatsen, accepterar du användningen av kakor.


Hitta min närmaste butik. Ta tillvara värmen från öppen spis och kamin - Energitips från Vattenfall - Duration: 2:05.

Kaminer - kaminer, skorstensrenovering, insatsrör, braskaminer, murspisar, eldstäder, glidgjutning, spiskassetter, spisinsatser - företag, adresser, telefonnummer. Med sin höga kvalitet och effektiva förbränningsteknik ger Brännö grunderna för hög komfort och god värmeekonomi. Brännö är en modern täljstenskamin i klassisk svensk design. Med den vackra omramning- en av 2kg ren värmelagrande täljsten blir Brännö en närmast unik källa till trivsel och skön, varaktig värme! En modern braskamin har upp till renare förbränning.


Vi har idag ett eget sortiment under varumärket Attityd. En braskamin eller kamin kan se ut på många sätt och i vårt sortiment finns modeller för både stora och små utymmen. Om man är efterklok kanske man kan säga att det hade varit lättare att installera en kamin i samband med att man byggde i huset.

Nu innebär det ett visst pusslande och sågande i ett flertal våningsplan. Tack för att Ni valde en kamin från Kaminexperten. Valet föll på en Brännö täljstenskamin. Denna produkt kommer ge Er många år av trivsel och värme. För att få optimal livslängd är det viktigt att följa både monterings- eldningsanvisningar.


När dessa följs kommer kaminen skapa trivsel och fungera optimalt länge. Följs inte instruktionerna gäller inte . En täljstenskamin som värmer länge i vinterkylan Skorstensrör finns att köpa till ( 10m). Nedmontering ombesörjer köparen. Välj mellan stål och täljsten.


Eller så byter du ut materialet i sidopanelerna och topp till värmelagrande täljsten eller betong. En brasa på kvällen håller kaminen varm hela natten. Trots sitt massiva utseende så väger inte Brännö mer än att den kan placeras på ett vanligt träbjälklag. Sorry, hade svårt att redigera bilden från kameran, orginalet var 6Mb och det gillar nog inte någon.


Det är ett hemmabygge på så vis att allt jobb är självgjort, med lite hjälp förstås ^-^ Rökrör och skortsten är standard från NVI. Här är bilden från tillverkarens hemsida. Njut från alla håll Dovre Astro är en elegant kamin i gjutjärn.

Elden går att se från flera håll då sidoglasen även täcker en del av ryggen. Konstruktionen gör att den passar bra att placera fristående, men det går även fint att placera kaminen mot en vägg. Finns med sockel eller pelarfot.


Koppla friskluft direkt . Om vi eldar på kvällen tar det ett . Om man byter från en äldre kamin till en ny så minskar utsläppen av oförbrända kolväten med till procent. Oförbrända kolväten förkortas OGC, utifrån den engelska benämningen, Organic Gaseous Carbon. Testet visar att det också är stora skillnader i utsläpp mellan nya braskaminer, braskaminen . Här säljer vi reservdelar och tillbehör för spisar och kaminer av en mängd olika fabrikat. Contura 590T Style, Anvisning för täljstenskamin 590T Style.


Contura 6Style, Anvisning för braskamin 6och 610G Style.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg