onsdag 30 mars 2016

Fukt källarvägg

När en gammal källarvägg blir fläckig och färgen börjar flaga av, så är orsaken nästan alltid fukt. Om väggen är mycket fuktig finns det bara en lösning: dränering och utvändig tätning. Dräneringen runt huset är obefintlig men trots detta är källaren fräsch varken unkig eller något mögel.


Däremot har vi ett par tråkiga fuktgenomsläpp i putsen och visst indikerar det att det egentligen är dags för en omdränering av hela alltet. Men med en del andra projekt som står på tur samt att plånboken .

Fukt i källarvägg , risk för frostspräning? Puts, betong eller murbruk till fuktig källarvägg ? Detta blad baseras på fråga jag fick på ”Fråga om fukt – få svar inom timmar! Man föreslår att vi tar bort ytskiktet som är dåligt samt putsar om och . Här hittar du bra tips om du får problem med fukt i källaren med mögel, mögelsvamp och murröta på källarväggen. Många fuktskador i källare uppstår genom att fukt och i värsta fall vatten utifrån tränger igenom husets grund.


Fukten kommer från marken under och runt huset.

Skadorna upptäcks oftast genom att det luktar inne i huset. Misstänker du problem bör du anlita en Anticimex för att få hjälp med vad som orsak till . Isolera källarvägg inifrån. Många vill använda dessa källare men kämpar mot den fukt och mögel som finns i källaren. När du ska angripa problemet med fukt i källaren är det viktigt att förstå vartifrån fukten kommer. Höjd källarvägg utvändigt (höjd i meter som ska dräneras).


Vi har fuktskyddet för din källare. En källarvägg utsätts för fuktangrepp av byggfukt, regn och smältvatten. Angrepp som kan ge upphov till fuktskador som i sin tur leder till såväl dålig lukt som till hälsoproblem i värsta fall.


En fuktig källarvägg har också en försämrad värmeisolerande förmåga. Fukt på källarväggen från botten till marknivån. Det finns många orsaker till fukt i en källare. Man kan ju inte göra samma åtgärder som med källarväggarna - fast det egentligen är precis vad man borde göra.


Därför måste man först isolera källargolvet från inträngande fukt med tjock plastfolie. Det innergolv man sedan lägger i källaren bör luftas undertill - fast det finns även färdiga cellplastskivor . Problemet upptäcktes vid renovering av källarplan.

Då golvsockeln tas bort upptäcks mögel bakom. Följdskadorna, det vill säga de förhöjda fuktvärdena i ytterväggen och fukt - fläckarna på den putsade väggen, fanns vid besiktningen. Min misstanke är att vatten står för högt i dräneringsbrunnen stor del av tiden och att det ger fukt i väggarna.


Jag litar numera inte på dräneringspumpen. Mystiska fläckar, konstiga blåsor och puts som rasar ner ifrån källarväggen ? Då kan du ha problem med fukt och saltutfällning. Offerputs kan vara lösningen.


Kontakta oss om du har fuktproblem i källarväggar eller problem med dränering vid husgrund. Isodrän tillverkar och marknadsför ISODRÄN-skivan. Vi går igenom förberedelserna för att åtgärda fuktproblem i källaren. Hur visar sig fukt och varför uppstår fukt.


Beskrivning av konstruktionens funktion ur fuktsynpunkt. Risker och svaga punkter. Förändring av konstruktion. Moderna källarväggar består normalt av platsgjuten betong, putsat murverk eller prefabricerade element.


Dålig lukt och mögel i källaren? Färg och tapeter lossnar? Hög luftfuktighet och rå luft?


Annars får man leva med att laga upp ytputsen vid behov och måla på en färg som tillåter fukt att passera. Traditionellt använde man kalkfärg eller förtunnad linoljefärg. Silikatfärg var inte så vanligt förekommande i Sverige vid den här tiden.


Den var dyrbar och användes främst exteriört.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg