onsdag 9 mars 2016

Luktar mögel från avloppet

I badrummet i källarplanet luktar det mögel från avloppet. Badrummet är renoverat för ca 5-år sedan med. Illaluktande köksavlopp Beiträge 25. Diese Seite übersetzen 02.


Lukten kommer från alla avlopp i husen och det är inte vanlig avloppslukt utan lösningsmedel som luktar.

För paret Birgitta och Bertram. De har tagit bort allt som skulle kunna orsaka mögel och spjället till öppna spisen står alltid öppet för att sörja för ventilation av huset. Problemet har funnits från och till . Jag tar tacksamt emot något bra tips för hur jag ska kunna bli av med mögel i handfatsavloppet i badrummet. Att använda luftfräschare eller sprejer är ett sätt att dölja avloppslukt snabbt, men det är inte en långsiktig lösning eftersom lukten snart återvänder. Finns det någon som har tips på hur man blir av med mögellukt i avloppet från tvättstället.


Det finns gott om kemiska.

Mögel trivs bra i fuktiga miljöer, därför är badrummet särskilt utsatt. Mögel kan upptäckas som till exempel svarta prickar på vägg eller golv, ofta i fogarna. Vi ska göra om badrummet till sommaren men jag skulle vilja hitta en tillfällig lösning till den äckliga lukten som kommer ur duschavloppet. Jag tycker att det luktar fukt och mögel , finns det något effektivt som tar bort lukten?


Jag har testat att hälla i . Mögelproblem med IKEAs keramikdiskho? Mögellukt är en frän och stickande, lätt irriterande lukt som framförallt finns i uppreglade golv och utreglade källarväggar samt krypgrunder. Avlopp beror ibland på avloppsskada men oftast handlar det om otäthet i golvbrunnar och anslutningar från tvättställ, diskbänkar och avlopp som används väldigt . Efterhand började lukt uppstå i många av dessa hus, lukten uppfattades som mikrobiell ( mögel ), men i flertalet fall har man kunnat konstatera att lukten kommer . När vi varit bortresta ett tag och kommer hem luktar det inte gott där.


Mögel växer i olika fuktiga ställen, såsom i och runt din diskbänk avlopp. Denna tillväxt kan orsaka en extremt obehaglig lukt som dröjer sig kvar även efter att du ta bort alla synliga mögel från diskhon. Du kanske inte vill hälla starka kemikalier i avloppet av diskbänken eftersom detta kan skada miljön.


SV: Jordlukt ur köksavloppet ! Då ser du om det är nåt i vattenlåset, men det tror jag inte. Jag tycker det luktar en aning av mögel , men badrummet är rent, så jag antar att det kommer från golvbrunnen eller vattenlåset i handfatet.

Oljan är lättare än vatten och bildar ett skyddande lock som gör att vattnet inte dunstar bort. Har du flera luftstammar? Bäddmadrass som luktar svett, mögel eller unket kan vara svårt att få bort även efter tvätt. Vattenlåset ska hålla odören borta men gör det inte det så kan du hälla i ättika och bikarbonat. Låt lösningen få verka en stund (minuter), skölj.


LÄS OCKSÅ: Stopp i avloppet – så här lätt löser du det . Om det luktar avlopp i badrummet beror det ofta på en dåligt rengjord golvbrunn. Men har du gjort rent handfat, toalett, golvbrunn och rensat avloppet och det fortfarande luktar illa. I inomhusluften samlas många olika föreningar från till exempel matlagning, rökning och städning. All luft i en bostad måste därför bytas ut med jämna mellanrum. Folkhälsomyndigheten rekommenderar att luften i ett rum ska bytas ut varannan timma.


Bra ventilation minskar bland annat risken för allergiska . Först trodde vi att det var mögel i kylskåpet. Då lämnade vi in husbilen hos en firma för (dyr) rekon dom använde specialgrejer som ska ta bort lukt. Eftersom den dyra saneringen av husbilen inte hjälpte, misstänker jag starkt att odören – precis som ni själva antyder – kommer från avloppssystemet. Om du inte synbart ser tecken på mögel , kan problemet finnas inne i avloppet.


Du kan döda mögel på kontakt med klorin, en kraftfull agent som också kommer att rensa och rensa avloppet. Om rengöring en rostfri diskbänk, försök .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg