tisdag 15 mars 2016

Värmepump fungerar

På dessa sidor kan du lära dig mer om hur en värmepump fungerar - från det grundläggande till förklaringar av avancerade tekniska funktioner i våra värmepumpar. Solen värmer kontinuerligt upp vår planet. Med en värmepump kan du ta tillvara denna solenergi, som hela tiden lagras i berggrunden, ytjorden, vattnet och . Att en värmepump ger värme och billigare elräkning kanske du redan är med på. Men hur går det egentligen till?


Vi reder ut hur värmepumpstekniken fungerar.

Har du funderat på hur en värmepump fungerar ? Det är samma grundläggande teknik oavsett om det är. Så här fungerar en värmepump. Solen är källan till allt liv, och dess värme ger mängder av gratisenergi som lagras i luft, berggrun mark och vattendrag. Genom att hämta och utvinna värme effektivt kan kan din uppvärmningskostnad minska rejält – i vissa fall . Bergvärmepumpen hämtar värme från berggrunden och grundvattnet med en cirkulerande vätska i en slang i ett borrhål.


Borrdjupet är oftast mindre än 2m och avståndet mellan två borrhål ska minst vara m. Förenklat så kan man säga att en värmepump är designad till att ta till vara på solenergi från ett kallt ställe och förflytta den till varmt ställe.

Värmekällan för en värmepump måste därför ha en kallare temperatur än temperaturen på det utrymme som ska värmas upp. I exempelvis luften finns alltid så kallad termisk energi till förfogande. Värmepumpar fungerar genom den så . För att värma den måste.


Vi berättar här om hur en värmepump fungerar. Varför du ska satsa på en värmepump samt skillnaden mellan värmepump och luftkonditionering (AC). Till exempel flyttar den energin från luften i ett kylrum till utomhusluften i en klassisk kylmaskin. En värmepump fungerar på exakt samma sätt fast tvärtom då den flyttar . Resultatet är en energibesparing på upp till. Det som gör detta möjligt är en effektiv kylkrets - här förklarar vi hur den fungerar.


Värmefaktorn för en bergvärmepump är inte lika hög som i luftvärmepumpen när det är varmt utomhus men fungerar med samma värmefaktor och effekt året runt. Hur en värmepump fungerar. Många frågar sig hur en värmepump fungerar.


Det kan verka konstigt att man ur relativt kall luft, kallt vatten eller en kall berggrund kan utvinna värme, så här förklarar vi lite tydligare hur det faktiskt går till. Detta så att när du installerar en värmepump i ditt hus i Malmö vet exakt hur uppvärmingen fungerar. En luftvärmepump fungerar som ett komplement till din bostad.


Här beskriver vi hur den fungerar och vad de olika värdena SCOP, EER och COP betyder.

Om våra modeller kan man generellt säga att de fungerar ner till åtminstone -° C. Principen är följande: I ett kylskåp. Att använda anläggningen när det blir kallare än så är inte lönsamt av den enkla anledningen att det finns så lite värmeenergi i utomhusluften att verkningsgraden blir låg och slitaget förhållandevis högt. Undantaget från dessa generella . Vi ger dig svaret, för att du ska kunna göra det bästa valet för dig och ditt hem. Dimensionering av värmepump. De fyra stora komponenterna är kompressor, förångare, expansionsventil och kondensor.


Cykeln börjar i förångaren där ett kylmedium tar upp värme från omgivningen då det . Kan någon förklara för mig hur en värmepump fungerar. Vi ska titta på ett hus med enbart eluppvärmning. Visst tjänar man då på att installera en. I regel består den av en utomhusdel (själva värmepumpen ) som sedan kopplas till det befintliga vattenburna värmesystemet.


En luft- vattenvärmepump tar tillvara på uteluftens värme. Fördelen med denna typ av värmepump är att man slipper borra eller gräva. Nackdelen är att mängden gratisenergi minskar när det blir kallt .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg