måndag 28 mars 2016

Montera kamin

Har du ingen möjlighet att själv installera din kamin kan du självklart köpa din braskamin med fullständig installation. Montera ihop din kamin så långt det behövs för att montera Premodul skorsten ovanpå (alla steg finns i vår installationsanvisning). Eventuellt inrede i kaminen eller tyngre beklädnader, som täljsten eller . Följ med vårt arbetslag till en villa där vi installerar kamin och skorsten. Vi får vara med från början då kaminen.


Det följer oftast med monteringsanvisning när man köper sin kamin , och det enda man behöver ta hjälp med är en provtryckning när allt är installerat och klart.

Här beskrivs de moment som ingår vid en normal braskamininstallation där man saknar en befintlig rökgång och även måste montera en ny skorsten . Placeras kaminen vid ett trångt utrymme så kan man montera en skyddsplåt eller något annat material som inte är brännbart på väggen. Innan du börjar elda i kaminen är det viktigt att skorstensfejarmästaren besiktigar anläggningen och provtrycker både kamin , anslutningar och skorstenskanalen så att det inte läcker ut . Har du en gammal kammin med en gammal skorsten är dags att byta ut det mot en mer modern lösning, vi. Vår skorsten installerar du på din kamin utan att behöva en befintlig murstock i hemmet.


Den levereras i en färdig byggsats med utförlig beskrivning. Vi installerar både kamin och skorsten åt våra kunder. De flesta av våra kunder vill ha hjälp med just detta och även med övriga delar som bygganmälan etc.

Använd gärna vår mall för kontrollplan! Jag har tänkt skaffat mig en kamin till hösten. Men vet inte hur jag ska gå tillväga riktigt. Jag vill helst montera den bakåt mot murstocken.


Kalkylen utgår från en installation av en rak skorsten. Prisuppgiften är ungefärlig. För att vi ska kunna lämna en slutgiltig offert behöver vi göra ett . Vad kostar det att installera kamin totalt inkl kamin skorsten och installation?


Låt säga att kaminen kostar 15. En annan fördel med blockskorsten är att om man vill byta kamin efter år är det bara att mura igen det gamla rökrörshålet och göra ett nytt för den nya braskaminen. Det är mycket svårare att montera en ny kamin på . Murstocksanslutning - Om du har en murstock att ansluta till , . Skorsten från Schiedel är helt slät utan låsband. Som privatperson får man gärna själv montera en skorsten, . Hej Skall montera en kamin i mitt uterum.


Den kommer att monteras i hörnan på uterummet som ligger ca från husväggen (uterummet sitter ihop med huset) Uterummets takhöjd är 20- med papptak. Hur hög bör min skorsten vara.

Under sommarmånaderna när det är varmt ute, ljust länge och du kanske har lite fritid över, är det rätt tidpunkt att montera in en braskamin och skorsten. Jobbet kan du göra själv om du är lite händig. Glöm bara inte att du måste göra en bygganmälan till kommunen innan du påbörjar arbetet. Innan du slår till och skaffar kamin finns det några saker att reda ut.


Läs våra frågor och svar. Boytan och värmebehovet avgör vilken storlek på kamin du ska välja. Man får montera en eldstad själv – om man vill, men alla installationer ska besiktigas av en fackman. Lätt att montera Modulex skorsten. Den låga vikten gör modulerna lätta att hantera, speciella fundament behövs aldrig.


Modulerna staplas på varandra och fixeras oftast med ett låsband. Moduler med olika läng och böjar med olika vinkel, gör att skor- stenen kan ta nästan vilken väg som helst från eldstaden till taket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg