onsdag 23 mars 2016

Vitmögel vind

Vi har samlat ihop en del från våra läsare och kunders sida inkomna frågor om problem med mögel på vind. Statistik visar att det idag är lika vanligt med mögel på vind som det är i krypgrund. Om vitmögel trivs i din krypgrund eller på din vind , vittnar det om att fuktnivåerna är höga. Hittar du bara vitmögel , är skadliga mögelsorter inte långt borta.


Dessutom kan det vara så att det är vitmögel som syns, men att skadliga sorter faktiskt redan har påbörjat ett angrepp.

Om du hittar vitmögel i ett utrymme . Hej, Idag gick jag upp på vinden och såg detta :eek:. Behöver man ta bort vitmögel ? Har du en fuktig vind kan fukten sätta sig i trä och isolering, vilket i sin tur kan orsaka mögel och röta. Skadorna brukar främst drabba yttertakets insida och takbjälkarna. Har du redan mögel - eller fuktskador måste du ta reda på varifrån de kommer. Hör av dig till oss om du misstänker fuktproblem på din vind.


Avfuktningsgruppen gör en mögelsanering av svartmögel och vitmögel på en vind i Stockholm.

Hög fuktighet är en grogrund inte bara för vitmögel utan annan mikrobiell påväxt som svartmögel eller hussvamp. Mögelsanering med t ex AMP-och aktiv avfuktning, som TrygghetsVakten Vind , är nödvändig. Ofta krävs också att ventilationen inomhus förbättras. Genom att enbart ventilera vinden när det faktiskt är gynnsamt uppnår du ett säkert klimat som inte är mögel vänligt.


Genom att även kunna tillföra värme skapar man ett klimat som är mycket säkert mot mögelpåväxt. Läs mer här om säker vind. Att tillföra värme är inte samma sak som att tillföra varm luft.


En mögelsanering kan göras i både krypgrund och vind. Sanering är ofta nödvändig när skador i utrymmet gått så långt att det är synligt mögel eller lukt. Behov av en mögelsanering uppkommer ofta efter för mycket fukt genom fuktskada eller inträngande fukt från uteluft. Allt oftare har vi talat om mögelhus och det i en så negativ bemärkelse att mögel alltid förknippas med svåra rötskador, dålig lukt och direkta hälsorisker.


Både mögel och andra svampar, till exempel blånadssvampar, bryter nämligen inte själva ner trä eller andra organiska material. Vad kan vi göra för att förbättra miljön på vinden som inte kostar en förmögenhet i investering eller driftskostnad? Känns fånigt att värma upp vinden med direktverkande el när man investerat i bergvärme, typ Trygghetsvakten vind.


En fuktig vind i Lidingö som har fått angrepp av vitmögel. Vinden är extremt fuktig när vi gör kontrollen och vi på Waterproof måste göra snabba insatser för att förhindra att skadan blir änvärre.

En avfuktare från trygghetsvakten DryBox . Bilden ovan ser man både svart- och vitmögel vilket är vanligt efter en längre tids fuktexponering. Yes diskmedel fungerar i princip bra när det gäller att tvätta bort enklare, färskt vitmögel s. Var dock noga med att bära ett säkert andningsskydd vid hantering av . Det är klart lönsamt att byta ut oljepanna och tilläggsisolera vinden ur uppvärmningssynpunkt men i samband med detta behöver man se över hela problemet, även fuktsituationen. Genom att samtidigt installera TrygghetsVakten Vind minskas risken för följdskador såsom röta och mögel.


Tillses dessutom att ventilationen i . Mögel mögelsvampar är mikroorganismer som växer med trådliknande hyfer som tillsammans bildar ett mycel. Bekämpa mögel på vind mm i ditt hus med Boracol. Har Ni fukt, lukt eller mögelproblem i er krypgrund eller vind ? Ring oss och boka ett kostnadsfritt besök där vi kontrollerar Din krypgrund eller vind. Därefter får Du ett förslag på åtgärd och en offert med fast pris. Det krävs professionell kunskap och erfarenhet inom avfuktning och skadesanering för att kunna sanera mögel på rätt sätt.


Vi är specialister på både. Ocab hjälper dig att säkra värdet och funktionen i ditt hus genom att utreda och åtgärda fuktproblem i krypgrund och. Boverket bör man avlägsna mögelpåväxt innanför yttre .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg