torsdag 17 mars 2016

Täta rökkanal

Den vanligaste frågeställningen vi möter är om man ska täta en trasig rökkanal genom glidjutning eller dra nya rostfria syrafasta rör eller en dubbelmantlad slang. Det finns olika förutsättningar för att välja respektive lösning, men det är oftast bättre att laga en läckande rökkanal mot att dra nya insatsrör . Med en braskamin får du både en gemytlig stämning och en bra värmekälla, om kanalerna är täta och du har en fungerande murstock installerar du. Jag antar att detta är pga.


Men jag är ändå lite orolig för att det ska läcka in rök när jag eldar, känslan säger mig det. Kan jag täta den med något som ger efter?

Det ända jag sett i affären är Fireseal (En typ av fogmassa), går det att använda eller är jag helt ute och . Tips på tätning runt rökrör närmast kamininsats. Hur täta rensluckor i skorsten? Glidgjutning, tätning av skorstenskanaler, glidgjuta rökkanaler. Rökgaser kan sprida sig i bostaden och orsaka enorm skada. Vi kommer att titta med en kamera i de kanaler som du vill täta.


Om skiljevaggarna i skorstenen är väldigt dåliga, ser vi detta med kameran. Genom lång erfarenhet och ett gediget intresse kan vi erbjuda bästa möjliga service för dig. Vi lämnar alltid års garanti på våra tjänster.

De produkter vi använder oss av vid tätning av skorsten och rökkanal är Schiedel och Nordiska Skorstensprodukter. Dessa håller hög kvalité som gör att arbetet kommer hålla länge. Behov av skorstenstätning? Kontakta oss när du behöver täta skorstenen. Man kan ofta på olika byggforum se den här frågan: Vilket är det bästa sättet att täta eller laga en skorsten.


En annan fråga som alltid kommer upp är: Vad kostar det? METODERFÖR TÄTNING AV RÖKKANAL. En keramisk tätningsmassa påförs kanalväggarna och tränger in . Det finns även fler sätt att täta en rökkanal , men ofta är de begränsade till en lägre rökgastemperatur än vad keramisk massa och rostfria insatsrör håller för. En läckande skorsten kan orsaka både gasförgiftning och bränder. Detta är skälet till att myndigheterna ställer särskilda krav på skorstenens funktion.


Eldningsförbudet kan bero på att kakelugnes rökkanal är otät. Vi tätar otäta skorstenskanaler med olika metoder. Vi ser också till att kakelugnen är fin och funktionsduglig efter ingrepp genom att täta sprickor och fogar mellan kaklen samt sotning av rökkanalerna. Vi reparerar eventuellt skadade delar i kronan och sätter . Genom installation av ett rostfritt dubbelmantlat insatsrör skapas en ny mycket moståndskraftig rökkanal inuti din befintliga skorsten. Om det redan finns en rökkanal i ditt hus bör du undersöka om det är möjligt att använda denna.


Ett alternativ är att invändigt täta kanalen med en metod som kallas för glidgjutning. Med tiden uppstår det skador och slitage inne i skorstenen som gör rökkanaler otäta.

En otät rökkanal blir underkänd av sotare och man får eldningsförbud. Metoden fungerar i princip så att man fäster en gummikon i ett kraftigt rep i botten av pipan, ställer sig ovanpå skorstenstoppen och häller ner en typgodkänd keramisk tätningsmassa i pipan . Förra vintern var sotaren här och kollade skorstenen. När han vatt här så började det ryka in.


Installera kamin och täta rökkanal. Ringde en reparatör som sa att man eventuellt måste plocka ner hela kakelugnen och att det skulle kosta hundratusen (!) eller så kan man kanske gå in från sidan och täta inifrån. Har någon av er gjort det förut? Petra-Tungården-Vardagsrum-Lgenhet-980x653.


Kakelugnar och öppna spisar går ibland inte att elda i, till exempel på grund av att rökkanalen är otät. När väljer man Furanflex för att täta skorsten? Furanflex är rör tillverkade av kompositmaterial avsedda att användas i rökkanaler. Materialet är lätt, starkt och har mycket god isolerförmåga. Ett böjligt stålrör av hög kvalitet förs ner i skorstenskanalen och bildar på så sätt en ny tät skorstenskanal.


För att förhindra kondens isoleras resten av skorstenspipan med vermikulit. Besök gärna vår webshop med högsta kvalitet skorstensrören till överraskande låga priser. Här säljer vi drevgarn som ofta används för att täta rökrör.


Vi älskar att hjälpa dig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg