torsdag 24 mars 2016

Fylla på ac gas

Fylla på AC själv har aldrig varit enklare. Vi har produkter som alla kan använda. Gör det själv kit för ac. Fyll din ac till rabatterade priser.


Lämnade in den på volvo så shimsa dom ac kompressorn.

Men när det är så, brukar det fortfarande finnas gas kvar, åtminstone några hundra gram. Hur fyller man på AC i bilen? För att fylla på vrid kranen medurs så långt det går så att burken punkteras, vrid sedan kranen åt motsatt håll för att öppna, nu skall du känna att köldmediumet börjar strömma in i systemet och trycket på . R1är ingen förbrukningsvara, om det försvinner så har du en läcka. USch då, om nått behöver lagas lär det springa iväg lite.


Tycker ofta man läser om bilar som säljs där ac ? Farligt fylla på AC själv?

Passar alla bilar som använder R134a eller R12. AC , hur ofta fylla på osv? Lätt som en plätt att fylla själv. Finns hur mycket som helst på ebay. Var har du köpt påfyllningsutr och vad kostar den . Vi på Östersund bilelektriska kan hjälpa dig med allt som rör din AC i bilen, ett system som är i behov av regelbunden service för att kunna fungera optimalt.


Med en välfungerande AC i bilen minskar antalet allergiframkallande ämnen och eventuella isproppar när kylan kommer. Har AC :n för lite gas får kompressorn arbeta . Olagliga lösningar för att fylla på kylmedel i klimatanläggningar kan göra bilen till en brandbomb. Detta enligt en varning som Sveriges. Om någon behöver fylla på köldmedel i sin AC i bilen så beror det troligtvis på att AC :n läcker.


Om man då fyller på med hjälp av ett gör-det-själv-kit så mixtrar man med systemet och får in brandfarlig gas. Säg att man har ett läckage i förångaren och så bestämmer du dig för att röka i bilen, då har du tänt . AC ´n i min bil har lagt av. Mina barn och jag blir grillade i.

Tänkte att jag kanske kunde kolla vätskenivån och ev fylla på vätska innan jag lämnar över till verkstan. Men jag hittar inte ens nån. Det är en gas som ska fyllas på o det får bara göras av en som kan o har tillstånd. För att snabbt ta bort fukt och få torr varm luft på vindrutan startar fordonets AC kompressor, denna funktion används året runt. Eftersom en bils AC alltid förlorar gas över tiden, tankas den med ny gas , x-antal gånger i sitt liv.


AC systemet fungera för att hela anläggningen ska . Hur gör jag för att fylla köldmedium? Köpte några flaskor med R 134a kylmedel för att fylla på lite här och där. Läste i instruktionerna att man absolut INTE fick ansluta till högtrycksporten.


Hur identifierar man högtrycksporten och var ska man då fylla. Sedan för att få igång det igen måste de vakumsugas för att få i mediat igen oftast byts torkfiltret oxå för systemet varit delat. Små läckage är inte ovanligt att de kommer från vevhuspackningen som torkar på kompressorn. Hade ja haft rätt utrustning att fylla på gas själv så hade ja gjort det, din lösning funkar säker men det blir inte helt rätt. Jag har som privatperson köpt gas från ett nätföretag för påfyllnad av AC.


De kallar gasen för ”ersättningsgas för R134a”. Det har ju visat sig att vissa säljer gasol som ersättning, vilket är brandfarligt. Om det är gasol, får man fylla på det på bilens AC ? En bils AC får aldrig fyllas på med något annat än det den är . Då kan det vara bra att komma.


ACn eller har du märkt att det inte riktigt kyler lika bra längre? På det sättet får man bort gammal AC - gas tillsammans med allt annat som inte ska finnas i systemet. Felsökning - Provtryckning - Vakumsugning - UV- spårmedels fyllning - Oljefyllning - Gas fyllning - Läckagesökning - Funktionskontroll Pris 750kr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg