måndag 14 mars 2016

Elkostnad per år

Kalkylator för elkostnad. Det finns mängder med elektronikprodukter men vad kostar det att driva dessa? Räkna ut din elkostnad för elektronikprodukter nedan. Uppvärmningskostnaden är alltså den största kostnaden.


Inga konstigheter med det, men man . Med hjälp av Energikalkylen får du en rad praktiska rå allt från enkla spartips till att byta hela värmesystemet.

Energikalkylen är Energimyndighetens beräkningsprogram och hjälpmedel för hushållen att effektivisera sin energianvändning. Jag är lite nyfiken på att se hur mycket andra spenderar på sin elförbrukning per månad (alltså enbart förbrukningen). Hur mycket kostar detta för er som har hus? Hur mkt betalar ni i elkostnad (varmhyra hyresrätt)?


Vad kostar en tvättmaskin (ca i elkostnad ) per månad? Hitta ditt bästa elavtal på Sveriges enda oberoende jämförelsesajt. Elpriskollen drivs av myndigheten Energimarknadsinspektionen (Ei).


Jag kan se att min dyraste elkostnad hittils i huset var juli i år.

Då förbrukade jag 1kWh till en kostnad av 3kr. Det bästa man kan göra för att minska kostnaden per kWh är att öka sin förbrukning. Vill man göra något vettigt med siffrorna tror jag att det är bättre att utesluta de fasta . För hög elförbrukning i 3-rums lägenhet? Resultatet i denna undersökning visar att det är långtifrån bara prisnivån och därmed räntekostnaderna som styr hur dyrt det är att bo i ett småhus.


Fick precis första elräkningen för en full månad och blev lite förvånad över hur dyrt det blev. Tänkte höra lite hur mycket el ni spenderar och om ni. Genom att använda dig av vår kalkylator för elkostnad kan du snabbt räkna ut hur hög elförbrukning du har då du använder dina elektroniska apparater. Räkna enkelt ut din elkostnad för elektronikprodukter med vår kalkylator för elkostnad.


Din produkts elförbrukning kostar 36. Visste du att vi i genomsnitt tvättar 2gånger per år ? De flesta maskiner tar mellan fyra och fem kilo tvätt, men vi tvättar sällan mer än kg per gång. Kostnad i kronor per år med ett elpris på kronor per kWh. Uppgifterna kommer från Fortums energihjälp och E24.


Att det kan vara dyrt att värma sitt hus med el är många medvetna om men ofta glömmer vi bort att alla våra hushållsapparater också kostar en hel del. Har du ett gammalt kylskåp? Byt i så fall ut det och tjäna 8elkronor per år.


Vi har samlat tips för att hjälpa dig att minska din miljöpåverkan och din elkostnad.

Kan ni inte uttrycka Er mer precist? Dessa skillnader är till .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg