onsdag 16 mars 2016

Vad kostar 1 kwh el

Om man antar att vattnet värms från till grader och badkaret rymmer 3liter så går det alltså åt 1kWh. Om du värmer med el kostar det ca kr. Värmer du med fjärrvärme kostar det ca kr. Bli energismart och se hur vad du får för kWh.


Storindustri som köper enorma mängder på långa kontrakt betydligt mindre.

Fast tyvärr måste man ju även betala nätavgift för att den där kwh skall bli levererad till en. De ligger väl på närmare öre nuförtiden. El till läsplattan kr.


Hur mycket kostar er elförburkning per månad? Det är lätt att tänka sig att energianvändningen för en läsplatta är ungefär likvärdig med en dator. Men när det gäller just läsplattor arbetar tillverkarna.


Försöker räkna ut ungefär vad vår goa elräkning kommer att bli. Räkna ut vad nått kostar i el att ha igång?

Vad drar en motorvärmare? Nästa tabell visar vad olika uppvärmningsformer kostar per år för en normalstor svensk villa med en familj om fyra personer. Hitta ditt bästa elavtal på Sveriges enda oberoende jämförelsesajt. Elpriskollen drivs av myndigheten Energimarknadsinspektionen (Ei).


Här ser du elavtalen från E. Men hur mycket betalar du egentligen för alla dessa saker? Nedan listar vi de allra vanligaste. Utifrån det har vi sammanställt en lista med medianvärden på vad prylarna kostar att använda i snitt – per timme.


Watt använt i en timme = kilowattimme ( kWh ). Roar mig ibland med att räkna ut vad jag faktiskt betalat för 1kWh baserat på en årsförbrukning och dess totala kostnad. Ser jag tillbaks ett år så. Det går att vinna en årsförbrukning av el hos Skellefteå kraft om man gissar sin förbrukning under november. Har gissat 850kWh, så då måste man ju försöka . W med olika uppvärmningssätt. Vi har i vår lista utgått från Sumers billigaste pris som i dagsläget ligger på 7öre per kilowattimme ( år, rörligt pris).


Alla hushållsprodukter är märkta med ett wattal (W) som visar produktens effekt. Hushållsprodukternas kostnad står .

En kilowattimme ( kWh ) är det mängdenhet som används för att jämföra priset på el. Detta är de allra flesta personer som ibland jämför sitt elpris medvetna om, däremot vet relativt få vad en kilowattimme faktiskt betyder eller hur mycket el det faktiskt är. För att teckna avtal välj ett avtal i formuläret avtalsförslag eller tryck på Teckna elavtal och skicka in. Aktuellt prisblad hittar du här.


Där står förklaringar och villkor för avtalen. Antaganden för nedanstående beräkning. Totalkostnaden per kwh skall beräknas under en tid av, 1 År. Ränta på investering,.


Du kan då själv räkna på hur mycket din användning kostar. Detta kan göra dig mer medveten om vad som drar mest el i ditt hem och hur du enklast kan spara energi . För konsumenten kostar varje kilowattimme ( kWh ) lika mycket, oavsett energikälla. Men frågan är vad som kostar oss mest i längden.


All denna energi som förbrukas kostar pengar och påverkar miljön. Vi påverkas dagligen av el , och därför vill vi förklara lite mer om effekten i en kilowattimme. Den energi du använder i ditt hem mäts i kilowattimmar.


Beteckningen för detta är kWh , där k står för kilo, W står för Watt och h står för timmar (från engelskans hour ) . Ovanpå elpriset tillkommer alltid ( ) elcertifikatsavgift, (2) energiskatt och (3) moms. Elcertifikatsavgift är något som alla konsumenter betalar och som i sin tur tilldelas producenter av förnyelsebar . Fyll i ditt postnummer så visas rätt priser för ditt elområde. Längre ner hittar du historiska inköpspriser för vårt rörliga pris.


Vi behöver veta var i Sverige du bor för att ge dig rätt el -pris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg