torsdag 17 mars 2016

Radon allergi

Radon er en radioaktiv edelgass som kan gi lungekreft. Radon (radondøtre) dannes ved nedbrytning av naturlige radioaktive stoffer som kan finnes over alt i grunnen under oss. I Norge er det mange bygninger som har høyt innhold av radon i inneluft.


Det skyldes kombinasjoner av geologiske forhol byggemåte og -bruk. Norske helsemyndigheter må sørge for ordninger som reduserer radonproblemet , mener Sergio Manzetti.

Apr Les også: Inneklima og allergi – tips til forbedringer. Radon omdannes til kortlivede radioaktive stoffer som kalles radondøtre (polonium- 21 bly- 21 bismuth 2og polonium- 214). Radon og flere av radondøtrene sender ut alfastråling, som kan skade levende celler og . Dec 3personer dør hvert år av radon ifølge Staten strålevern. Flere mener nå at tallene er unyanserte og at radon har et ufortjent dårlig rykte.


Den er en fargeløs edelgass uten lukt eller smak. Gassen oppstår når radium brytes ned. Dette grunnstoffet finnes i de fleste bergarter og jord.

Når radon er brutt ne dannes såkalte radondøtre. Både radon og radondøtre avgir alfastråler. Disse strålene kan skade celler i . Selv om radon er farlig, så er det også et problem som d. Radon i inneluft medvirker til rundt 3lungekreftdødsfall årlig i Norge. Bruk av sporfilm kan avsløre om du bor i en radonfelle. Radongass er ikke synlig og du kan heller ikke lukte den.


ALLERGI Til toppen av siden. Informasjon om radon fra Statens strålevern. Radon måling og rådgivning i OBH-Gruppen kan vi måle og vurdere påvirkningen af radon i bygninger.


Strålingen varierer alt efter undergrunden. Ved nybyggeri er det en fordel at kende strålingens omfang i netop dit nærområde, fordi det er muligt at radonsikre fundamentet. Har man mistanke om radon anbefales at tage . Radon är en radioaktiv gas och är den miljöfaktor i inomhusmiljön som orsakar flest dödsfall.


Näst efter tobaksrökning är radon den vanligaste orsaken till lungcancer. Det är därför viktigt att radonhalten kontrolleras inomhus. Radon finns naturligt i berggrund och i mark på de flesta ställen i Sverige.

The gas emanates naturally from the soil, seeping up into homes that rest on the ground. The only way to avoid it, really, is to have a house on stilts. But the radioactive gas is the leading cause of lung cancer among nonsmokers in America, as well as . Barne- og familiedepartementet Kirke-,. Over millioner mennesker i Norge er plaget av luftveislidelser, astma eller allergi , og økningen pr. Du skal særlig passe på, hvis du allerede har astma, høysnue eller allergi.


Sopp sender ut millioner på millioner med sporer i luften, særlig på ettersommeren og høsten er konsentrasjonen høy. De setter seg innendørs, hvis de kan finne et fuktig miljø. Det som gjør det så alvorlig innendørs, er at konsentrasjonen av sopp blir . Jan Det er muligt at måle sig til hvor meget af den kræftfremkaldende gasart radon , der er i dit hjem.


Den største kilde til radon i danske boliger er, ifølge Sundhedsstyrelsen, jorden under boligen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg