tisdag 22 mars 2016

Mäta luftflöde

Vad behöver man för mätutrustning, går den att köpa för en rimlig summa någonstans? Finns det någon vänlig själ i Stockholms området som kan låna ut eller som kan hyra ut sin utrustning någon vecka? Det finns flera olika sätt att mäta luftflöde. I varmtrådsgivare kyls ett uppvärmt element ned av ett luftflöde.


Ett annat sätt är att använda vinghjulsgivare eller pitotrör (prandtlrör) som kan mäta lufthastighet i kombination med en tryckgivare. Mätset med varmtrådsgivare och väskaLäs mer.

Luftflödesmätare, ventilationsinstrument och OVK-instrument från Swema. Luftflödesinstrument passar för mätning av ventilation, OVK (obligatorisk ventilationskontroll) och andra luftflöden. Swema tillhandahåller även instrument för att mäta lufthastighet. Ventilationsmätare från Swema kompenserar för temperatur och tryck . Vi säljer professionella mätinstrument för inomhusklimat. Om du behöver mäta luftflöde , partiklar, lufttryck eller temperatur så har vi mätinstrument för dig.


Jag undrar om man kan mäta vilket luftflöde som ett tilluftsaggregat eller frånluftsaggregat ger? Dvs mäta i själva aggregatet och inte använda.

Rätt luftflöde med självdrag ? Att mäta luftflöde - SweClockers. Någon som vet ett enkelt=billigt sätt att kontinuerligt mäta luftflöde i en ventilationskanal? Hade tänkt sätta givare på ett tiotal ställen, så en sensor som på något sätt kunde kopplas till en dallas entråds-krets skulle vara smutt.


Mätningar av differentialtrycket berättar bara en del av totalbilden. Tekniker vill även kunna mäta lufthastigheten och luftflödet utan att behöva ta till dyra, svårhanterliga specialverktyg. Inom rörströmningen är det ofta svårt att mäta flödet direkt. Här är det enklare att skapa en tilläggsförlust under kontrollerade former, för att enkelt kunna mäta den hydrostatiska tryckskillnad som alltid uppstår när fluiden passerar genom mätanordningen.


Spårgasmetoden används för att mäta luftflöde och luftomsättning genom att använda sig av en spårgas. Spårgas är en gas som kan blandas med luft och liknar luftens egenskaper. Villkoren för att använda sig av spårgasmetoden är att gaskoncentrationen är homogen, gaskoncentrationen är mätbar och att utrymmet som . Revolutionerande teknologi för exakt mätning och reglering av luftflöde utan ökat tryckfall i ventilationssystem. UltraLink använder sig av ultraljud för att på ett nytt och innovativt sätt mäta och justera luftflödet och temperaturen i ventilationskanaler utan något tryckfall eller instickande delar i kanalen.


En enda knapptryckning krävs för att börja mäta luftflöde. För att kunna mäta temperaturen måste varje enhet vara kalibrerad. Sensorerna kalibreras vid en referenstemperatur och utan pålagt luftflöde.


Det görs en gång för alla i fabriken.

Om det medelvärdesbildade ljudet sedan går fortare i ett system innebär det att det blivit varmare (och vice versa) eftersom ljud . VAV-spjäll har resulterat i en revolutionerande ny teknik för att mäta luftflöde och temperatur, ultraljudsmätning. Högre precision, mindre komponenter i luftströmmen och inget behov av raksträckor före eller efter spjället. Vi eftersträvar alltid ett helhetsperspektiv på våra . UltraLink är en produkt som använder ultraljud för att mäta luftflöde och temperatur i ventilationskanaler. Produkten medger kontinuerlig och noggrann mätning inom ett stort mätområde, från låga till höga lufthastigheter. Eftersom det inte finns några instickande delar i luftströmmen skapar utrustningen . Vi erbjuder bland annat luftflödesgivare.


Välkommen till Svenska Termoinstrument!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg