torsdag 17 mars 2016

Biobränsle etanol

Att tillverka biobränslen av avfall eller av restprodukter inom jordbruket är ofta det mest optimala alternativet för miljön och klimatet. De biobränslen som idag är aktuella till våra . I jakten på alternativ till oljan så har etanolen fått särskild status som ett biobränsle som inte bidrar till växthuseffekten. Den allra största delen av miljöbilarna är etanolbilar som är anpassade för att köra med procent etanol i tanken.


Vi måste bli mycket mer energieffektiva, och det gäller även i framtiden med nästa generations biobränsle , säger Magnus Blinge.

Men den som köper en etanolbil i dag ska veta att han eller hon gör en miljövänlig insats, säger Andreas Carlgren. Genom EU:s kommande krav på att ett biobränsle måste innebära procent lägre utsläpp av koldioxid än bensin under en livscykel innebär i praktiken . Bioetanol är etanol som har framställts från biologist material. Det görs idag framförallt genom anaerob nedbrytning (jäsning) av socker.


Sockret kommer till störst del från potatis i Sverige medan i andra delar av världen kommer det ofta från, majs (i USA), cassava och sockerrör (i Brasilien). Olika bränslen och deras. Här bör man skynda långsamt och tänka sig för väldigt noga så att man inte hamnar i en värre sits än vad man är idag, säger han till Sveriges Radios . Sep Kina har sedan tidigare gjort försök att blanda in etanol i landets bensin, men det har inte funnits några nationella riktlinjer.

Etanol har korrosiva egenskaper . Främst har justeringar gjorts i olika provinser. Men nu har regeringen, enligt statliga medier, satt ett mål för hela landet som innebär en satsning på etanolblandningen Emed 10 . I Sverige finns även många företag som levererar fjärrvärme, och dessutom används biobränsle vid uppvärmning av villor och småhus. Vanligt biobränsle vid privat bruk är ve pellets eller briketter.


Vanliga biobränslen är då etanol eller biogas (metangas), men kan även . Biobränsle används också som bränsle för fordon. Vete är vanligast i Sverige. Det mals ner till mjöl och blandas sedan med vatten så att det blir som en gröt. Man tillsätter därefter enzymer som gör att stärkelsen bryts ner till en slags sockerlösning.


Nästa steg är att det tillsätts vanlig jäst och då omvandlas . Dec Att man kan odla hektar sockerrör i Brasilien för att försörja en svensk bil med förnybart bränsle – är det bra eller dåligt? Människor har i alla tider använt ved för att värma upp sina boningar, och med dagens miljötänk är bränslet hetare än. Men det är också ett förnyelsebart bränsle för bilar. Andelen biogas i fordonsgasen var. Resten utgörs av naturgas.


Det vanligaste biodrivmedlet i Sverige är etanol.

Cirka miljoner ton av den svenska spannmålsskörden används för framställning av etanol. Skog, Skogsplantage, svartlut. Från skogsbruk, jordbruk och övriga samhället. Sågspån, halm, sopor, slam, slakteriavfall, gödsel. Fischer-Tropsch bränslen.


EU-kommissionen utlovade nyligen hårda miljökrav på biobränslen. De borde lyssna på FN- rapportören som krävde ett femårigt förbud mot biobränsle av matgrödor. För det handlar inte bara om maten. Jul Ska vi mata människor eller bilar?


I den ständiga debatten om biobränsle har etanol utmålats som ett brott mot mänskligheten och en orsak till världshungern. May Metanol kan låginblandas i bensin precis som sker med etanol i dag och tankas som vanligt. Högre andelar metanol, som M(i stället för dagens E85) kräver att bilarna anpassas för det. Dagens satsningar på biogas anses ge endast marginella effekter, råvarubasen är helt enkelt för liten. Aug Stjälkar och blast från majsodlingar är vad de amerikanska forskarna framför allt utgått ifrån i sin försöksanläggning.


Funkar som vanlig bensin. Men målet har i detta fall inte varit att framställa etanol , utan vad många menar är nästa generations biobränsle : isobutanol. Fördelen med isobutanol är bland . Det var miljöpartiet som ville se mer förnybara drivmedel och lyckades driva igenom förslaget.


Effekten blev en omfattande . Teknikerna för en omställning finns här och nu, de är väl beprövade och tillförlitliga, och alla olika biodrivmedel kommer behövas för att vi ska kunna ersätta de fossila bränslena. Vår bästa EDgörs på etanol som framställts .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg