måndag 18 augusti 2014

Byta givare golvvärme

Precis som rubriken säger. Jag vet att det flesta termostater som säljes, så följer det med en givare , måste man använda den? Byta termostat till golvvärme ? Men som tur är kan du oftast byta till valfri golvvärmetermostat på vår hemsida, under förutsättningen att golvgivaren går att byta samtidigt.


På termostaten Laxvik och den alldeles nya termostaten Tylösand kan man själv ställa in i menyn efter viken givare man har i golvet. Golvtemperaturgivarna har standarden 6.

Termostaterna kan ersätta samtliga termostater till elektrisk golvvärme såsom Devireg och T2FloorTemp termostaterna. När man byter golvvärmetermostat skall man alltid även byta golvtemperaturgivaren. Har ni vattenburen golvvärme använder . Skulle byta golvgivare för golvvärme i ett badrum, tänkte jag. Givaren gick inte att byta ! Kakel på väggarna och klinker på golvet. Leverantören (Ebeco) tyc.


T2´ s nyaste golvvärmetermostat har en mycket bättre givare. Själva givaren är mindre och kabeln är mycket styvare.

Det ska till väldigt dåligt förlagt . T2NRG-Temp är egentligen två termostater i en, dels en enkel standardtermostat och dels en. Jag har golvvärme inne i ett badrum och termostaten har som en ratt man skruvar på mellan 0-och när jag vrider på den så händer det inget bara ett grönt ljus som egentligen ska slå om till rött när jag skruvar upp den till 4. Jag har testat byta termostaten med en annan som jag har i tvättrummet som är av . Golvvärme termostat givare. Byte av äldre golvvärmetermostat. Problemet är att golvvärmen endast fungerar om man vrider den på max.


Ställer man på så är golvet kallt. Systemet består av LK Rumstermostat ICS. Den externa givaren placeras normalt i golv varpå rumstermostaten reglerar golvtemperaturen alternativt golvtemperaturen i kombination med rumstemperaturen. För mer information, se monteringsanvisning ICS.


Ebecos EB-Thermserie består av fyra golvvärmetermostater utvecklade för enkel, snygg och energieffektiv styrning av golvvärme. Det ingår en termostat i alla våra golvvärmekit, men de kan också köpas separat. Regleringen består av ett antal komponenter som kombineras på ett sätt som motsvarar de behov och önskemål som gäller för just dig och dina förutsättningar. De viktigaste komponenterna beskrivs nedan.


I många fall regleras värmekällan av en givare som styr temperaturen på vattnet efter utetemperaturen. Vill du köpa en termostat? T2TraceTemp är en elektronisk termostat anpassad för frostskydd och varmhållning av rör.


Den är kapslad (IP54) för utanpåliggande montage.

Den höga skyddsformen gör T²TraceTemp lämplig för reglering av värmekabel som är förlagd utomhus. Termostaten har 2-polig huvudströmställare och kan belastas med kW. Ett Thermotech golvvärmesystem, som monterats enligt de ritningar och installationsanvisningar som medföljer anläggningen, är i stort sett underhål.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg