fredag 8 augusti 2014

Kakelugn reparation

Att laga skador på en kakelugn - Vissa skador är vanliga på kakelugnar. De flesta är lätta att åtgärda själv, t ex glasyrskador, eller fog som släpper. Skorstensfolket renoverar kakelugnar utan smutsig demontering.


SafeReal-metoden använder sig av lågtrycks-system för tätning av kakelugnens rökgångar. Det innebär att ni får er kakelugn tätad och renoverad . Kaklen på kronan vickade.

De var kladdiga av gammal intorkad färg. Kanalerna var packade med sot och skräp. Sotluckorna svajade på bortrostade stosar. Ytterluckorna passade inte, ramen satt glappt, innerluckorna saknades. Måns Hagberg berättar: Att göra i ordning kakelugnar . Kakelugn - renovering och bygg.


Vi ska renovera den gamla kakelugnen i ditt hus eller bygger ny kakelugn i antik stil på bra pris och med hög kvalitet. Har man satt om en kakelugn med kakel som haft en påbörjande spricka från kramelskador och kramlar igen och kaklet spricker som följ ja då har man inget att skylla på, man får stå för en omsättning och en reparation av kaklet eller kaklen. Det är ännu ett skäl att inte kramla.

Ibland så kan en kakelugn misslyckas i sin . Vi utför även murning och reparation av rörspisar och öppna spisar. Våra kakelugnsmakare har även lång erfarenhet av skorstens- renovering. Efter att ha filmat och eventuellt provtryckt en . Vill du köpa en gammal, antik eller ny kakelugn ? Med många års erfarenhet i det genuina hantverket, tillsammans med mycket kompetenta medarbetare erbjuder vi hjälp med hela processen från val av kakelugn till den blir uppsatt och godkänd.


Vi har köpt ett hus med kakelugn. Hittar inga papper på kakelugnen om byggnadsår, men jag har för mig att den är mindre än år gammal. Vi flyttade in i februari och har eldat i den sedan dess (undantag för dom varma sommarmånaderna), men nu har plattorna i själva eldstaden lossnat…Vad betyder det?


Efter det att ni har valt kakelugn tar vi hand om allt arbete, från skorstenstätning, uppmurning, förstärkning och sten framför och under ugnen. Omsättning och reparation av befintlig kakelugn. Efter många års användande kan det bli aktuellt med att sätta om eller reparera kakelugnen. Vi besiktigar er kakelugn för att bedöma . Att investera i en värmande kakelugn som fungerar även om stormen rivit ner ledningarna (och som kan hjälpa till att sänka värmekostnaderna) är både klokt och livsbejakande.


Erbjuder även: omsättningar av otäta ugnar, spiskupor murade i gammal stil, vedspisinstallationer samt skorstensreparationer med rostfria rörslangar. Om det kommer ut rök mellan fogarna så skall man vända sig till en van kakelugnsmakare. I ett av de andra som nu används som kontor står en gammal kakelugn som ser ut att ha några små sprickor i sig, jag frågade sotaren och hans enda kommentar var att elda försiktigt.


Ny har en kakelplatta längst ner sprukigt och lossnat.

Värmeteknik i Eskilstuna AB ger dig mer. Kaminbutik i Eskilstuna, vi säljer, monterar, reparerar och vi gör det inte bara med omtanke utan även med garanti! Att laga glasyrsprickor kan vara mer komplicerat men inte omöjligt för en kunnig person.


Stockholms skorstenstjänst AB har den erfarenhet som krävs för att foga kakelugn och laga glasyrskador. Vid all reparation av kakelugnar eller vid kakelugnsrenovering ingår en total översyn av kakelugnens funktion och utseende. Jag har lång erfarenhet av kakelugnsmakeri, och kan reparera eller bygga om din gamla ugn, eller bygga en helt ny kakelugn. Tillsammans skapar vi en plats där natur och människor trivs .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg