måndag 11 augusti 2014

Astmatiker

Förkylningar som biter sig fast i månader är bister verklighet för många astmatiker och patienter med lungsjukdomen kol. Mer forskning behövs också kring hur zink påverkar astmatiker vars besvär ofta förvärras när de får en förkylning. Annars riskerar känsliga personer som astmatiker och hjärtsjuka att bli sämre bara av en.


Declension of astmatiker. Astmatiker har en bristfällig innat antiviral respons i luftvägsepitelet.

Bland annat producerar epitelcellerna hos astmatiker en signifikant mindre mängd interferoner, vilket leder till sämre innat immunförsvar mot virus och därmed ökad virusreplikation. Jämfört med hos friska försökspersoner producerade astmatiska. Så här års biter rimfrosten i luftvägarna på oss alla.


För många astmatiker är kylan särskilt besvärlig. Bra kondition minskar ansträngdhetsutlöst astma, ger färre sjukdagar och får astmatikern att lita på kroppen. Samtidigt visar undersökningar att många astmatiker är rädda för att träning förvärrar sjukdomen.


De flesta astmatiker får andningsbesvär i samband med ansträngning. Då är det inte svårt att förstå .

Søgning på “ astmatiker ” i Den Danske Ordbog. Find betydning, stavning, synonymer og meget mere i moderne dansk. Lena Uller med sina doktorander, Irma Mahmutovic Persson, Angelica Brandelius och Jenny Calven.


Forskaren Lena Uller och hennes kollegor vid Lunds universitet har identifierat ett protein i lungorna som gör att astma- och KOL-patienter blir extra sjuka vid förkylningar. Somliga astmatiker får symptom endast till följd av en fysisk ansträngning. Gemensamt för alla astmatiker är dock att en kraftig ansträngning på några minuter leder till en astmareaktion. Efter astmaanfallet öppnar sig luftvägarna självmant på ett par tiotal minuter, eller med hjälp av medicin på några minuter.


För astmatiker , där redan sjukdomen i sig bidrar till att luftrören är trängre, kan kylan utlösa astmaanfall som i värsta fall kräver läkarvård. Vid vilken temperatur är det för kallt för till exempel astmatiker att vistas ute? Hos oselekterade astmatiker fann forskarna att knappt tre procent hade anamnes på ASA-utslösta astmabesvär, men hos de patienter som undersökts med ASA-provokationstest var . Komplikationer vid graviditet ökar för astmatiker. Mellan åtta och tio procent av alla kvinnor i Sverige, i barnafödande ålder har astma. Vilket kan öka komplikationer under graviditeten.


Kvinnor med astma drabbas oftare av havandeskapsförgiftning samt har en ökad risk att föda barn med låg födelsevikt. Irma Grönberg fick diagnosen astma samma vecka som hon fyllde 50. Och snart såg hon ett mönster, där mögel ledde till svåra astmabesvär.

Varje gång jag kommer in i ett hus där det finns mögel så känner jag av det. Jag får ju svårt att andas, det täpper till, säger hon och tillägger att sedan kommer en . Det kræver noget at være pårørende til en astmatiker , men med viden og indsigt er det nemmere at kunne drage omsorg for og give støtte til astmatikeren. Derfor er det vigtigt at sætte sig ind i, hvad sygdommen går ud på, hvordan medicinen virker, hvordan den tages korrekt, og om der skal ændres ting ved forholdene i og.


Vid astma, långdragen snuva och kronisk bronkit retas luftvägarnas slemhinnor mer än normalt av yttre stimuli. De som är drabbade av dessa sjukdomar påverkas därför lättare av miljöfaktorer än friska personer. Så kan man kort sammanfatta debatten om regeringens förslag till rökförbud på uteserveringar i veckan. En riktig karl tål väl lite rök och sitter man på en uteservering ingår det liksom i spelets regler att folk röker. Hånet från höger till vänster visste liksom inga gränser.


Men jag vill att ni blundar och föreställer . Snorkling kan vara jobbigt för astmatiker. Risken för att få ett astmaanfall i vattnet 3meter från land där medicinen ligger har kanske fått en del att avstå från snorkling. Asthma Freedom Snorkel har byggt in medicinen i snorkeln.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg