onsdag 13 augusti 2014

P märkning

P - märkning av innemiljö kan avse bostäder, skolor och daghem och kontor. P -märket är SPs kvalitetsmärke. P-märkt byggsystem ska säkerställa . Sverige annorlunda än tester i övriga EU länder? OK, fönster skall testas . Allt fler svenskar efterfrågar värme från förnyelsebara .

Våra produkter uppfyller även kraven . Den utvecklades gemensamt av branschens dominerande filterproducenter tillsammans med SP, numera Sveriges Tekniska Forskningsinstitut. Det var ett sätt att påvisa . SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut, som sedan årsskiftet har uppgått i och bytt namn till RISE – Research Institutes of Sweden. Testerna utförs av en omfattande serie av provningar baserade på gällande standard men har tillämpningar för nord europeiska förhållanden. Det innebär att produkten, dess beståndsdelar och tillverkningsprocessen har genomgått och godkänts i en omfattande kvalitetstest av SP, Sveriges Tekniska Forskningsinstitut.


Där ingår svenska myndighetskrav, Eu-krav och . P Märkning Fönster - företag, adresser, telefonnummer. Sveriges Provnings- och Forskningsinstitut (SP) testar och kvalitetskontrollerar bl.

ISOVER Plastat Drev med P- märket. Reglerna omfattar både produkten. Behovet av detta är tydligt med komplexa eller känsliga konstruktioner medan det är mindre nödvändigt i andra fall.


Märkningen används för kontroll av en rad olika produkter, bland annat för fönster och dörrar. Det är en frivillig märkning som innebär att en produkt har blivit noggrant provad och godkänd av en oberoende part, (RISE, tidigare SP). Märkningen innebär dels att produkten har blivit typprova dels att tillverkarens egenkontroll övervakas av RISE.


Rockpart - Vi producerar, levererar och monterar glasfasader, glastak, fönster, dörrar och altaninglasningar baserade på aluminiumkonstruktioner för alla slags byggnader. Vi tillverkar även typgodkända branddörrar. Ekstrands säljer CE märkta produkter. Vi vill kunna sälja våra produkter över hela Europa och vet att CE märkningen också gäller överallt, även i Sverige. P- märkningen innebär att produkten minst uppfyller lag- eller myndighetskrav, och ofta håller en högre kravnivå.


En kvalitetsstämpel på Willab Gardens uterum! Willab Garden har sedan start stått för kvalitet och kunnande. Certifieringen omfattar hela pålen vilket inkluderar gängskarv, distanser. Att våra uterumsprodukter håller en hög kvalitet visste vi sedan tidigare. Men när vi nu låtit RISE prova våra uterum har vi fått det definitiva kvittot: Våra uterum klarade alla tester . Kvalitetssäkring av byggsystem för ytterväggar och fasader.


SP byggnadsfysik och innemiljö.

Byggnadsdeklarationsutredningen. Egenskaper och krav avser termisk komfort, luftkvalitet, fuktsäkerhet, buller, .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg