fredag 22 augusti 2014

Montera skorsten själv

Ta del av vilka regler som finns kring montering av kamin och skorsten. Här hittar du information kring bygglov, tillstånd och installationsanvisningar. Har köpt ett kaminpaket från Bauhaus, bestående av en kamin (Asgård 3), skorsten (Safepipe, eller Modulex som den egentligen verkar heta) och ett takstospaket.


Vem får installera en skorsten ? Vi får vara med från början då kaminen.

Montering av kamin och skorsten - Elda Stockholm i Globen och. Funderar du på att installera en braskamin eller annan typ av. Vår skorsten installerar du på din kamin utan att behöva en befintlig murstock i hemmet. Den levereras i en färdig byggsats med utförlig beskrivning. Det följer oftast med monteringsanvisning när man köper sin kamin, och det enda man behöver ta hjälp med är en provtryckning när allt är installerat och klart.


Här beskrivs de moment som ingår vid en normal braskamininstallation där man saknar en befintlig rökgång och även måste montera en ny skorsten. Har gått och funderat ett tag nu på att installera en braskamin i vårt hus.

Huset är ett plans hus och braskaminen ska stå på bottenplan. Det blir en prefabskorsten, murstock saknas i vårt direktelshus. Skorsten ska gå fritt på övre plan, i ett hörn. Får man göra en fullständig installation på egen hand ? Under sommarmånaderna när det är varmt ute, ljust länge och du kanske har lite fritid över, är det rätt tidpunkt att montera in en braskamin och skorsten.


Jobbet kan du göra själv om du är lite händig. Glöm bara inte att du måste göra en bygganmälan till kommunen innan du påbörjar arbetet. Det krävs mod för att såga upp ett hål i taket och montera en ny skorsten.


Men med denna byggsats kan du helt lugnt göra det själv på bara en dag. Det är inget gör det själv arbete att renovera rökkanaler. Begär prisuppgift på arbetet,. Hugg upp hålet i murstocken och montera inmurningsstosen.


VIDEO: Om du inte har en murad skorsten kan du sätta in en stålskorsten som i det här fritidshuset. VIDEO: Behåll kaminen i paketet så länge du tänker flytta runt på den. Börja med att skära ut en bit av emballaget så att du ser var glasluckan sitter.

Utrymmet mellan rör och murstock fylls med ett isoleringsmaterial i flingform ( vermikulit). Upptill avslutas insatsröret med ett toppfoder och denna relativt enkla renovering kan man själv göra. Läs mer hur du själv kan utföra din skorstensrenovering genom att installera insatsrör i din skorsten och val av rätt dimension.


I pannrummet eller i rummet där eldstaden ska stå kan man behöva hugga upp ett arbetshål i skorstenen för att kunna montera en bottenkona för röret. Bottenkonan är till för att . Ofta får jag frågor på hur högt över nock en skorsten måste löpa för att bli godkänd. Flertalet installationer som görs.


Kravet är samma men kan förändras eftersom det är du själv som bor i huset. Din granne ligger för långt bort för att. Skall montera en kamin i mitt uterum. Den kommer att monteras i . Idag är det ett realistiskt komplement att helt eller delvis värma sin bostad med någon form av biobränsle. Utbudet av produkter är rikligt och möjligheterna att sänka sina värmekostnader och samtidigt höja komforten är stor.


För många har dock rökgasdragningen ( montering av skorsten ) upplevts som ett . Använd gärna vår mall för kontrollplan! Som privatperson får man gärna själv montera en skorsten , .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg