tisdag 12 augusti 2014

Lägga värmegolv

Så lägger du el- och vattenburen golvvärme. Vi visar steg för steg hur du lägger golvvärme under kaklet på badrummet, eller under trägolvet. Lägg in golvvärme – med låg. Detta bör göras av en behörig installatör.


Arbetsbeskrivningen gäller för läggning av värmegolv under klinker. Vi har valt ett träbjälklag som belagts med golvgips.

Tillvägagångssättet är detsamma om du har ett betongbjälklag. Observera att du ska anlita behörig elinstallatör vid installering av . Här är det extra viktigt att isolera ordentligt när man lägger in golvvärme. Våra moderna isolerskivor är effektiva, tunna och smidiga.


De ser till att värmen reflekteras uppåt och stänger ute kylan underifrån. Dessutom förhindrar den så kallad omvänd fuktvandring. Att lägga golvvärme direkt på betonggolvet i en oisolerad . Förutsättningen för att golvvärme ska fungera på bästa möjliga sätt är att välja ett golvmaterial som lätt släpper igenom värmen till inomhusluften – till exempel plastmattor eller klinker.

Se också till att skydda trägolvet från underlagets fukt . Vilka underlag och golv passar golvvärme ? De flesta värmegolv kan läggas på trä- spån-, gips- eller betongunderlag. När det gäller själva golvet är hårda golv såsom kakel och klinker bäst ur värmelagringssynpunkt, eftersom keramiken både leder och håller värmen bättre. Men du kan lägga värmeslingor . Värmegolv har blivit väldigt populärt i bostäder.


Det vanligaste är att man installerar värmegolv i våtrum samt hall men många bostäder har värmegolv över hela boytan. Det krävs ofta ingen speciellt underlag för att lägga värmegolv utan det fungerar för både spånskiva,gipskiva och betong. Funderar du på att installera vattenburen golvvärme ? Här går vi igenom kostnadsposterna och ger ett exempel på vad det kan kosta att lägga vattenburen golvvärme på en bottenvåning. Vi har idag ett nybyggt hus (år gammalt) med krypgrun och i hallen ligger det ekparkett 15mm.


Nu har vi tänkt dra igång ett projekt där vi lägger elektrisk golvvärme och klinkers. Jag är ganska händig av mig, har kaklat innan och snickrat ganska mycket, och har ett förflutet som elektriker i industrin. Jag håller på att renovera ett badrum och när jag pratade med elektrikern så påstod han att man inte får lov att lägga golvvärme (elektrisk).


Många överväger att passa på att lägga golvvärme också när man ändå byter golv, kanske i en hall eller på en toalett. Men vad kostar elburen golvvärme egentligen? Här visar vi ett kostnadsexempel på vad det kan kosta att lägga tio kvadratmeter elburen golvvärme i hallen.

Till vår hjälp har vi tagit en före . Flooré har ett av marknadens tunnaste värmegolv som därmed passar både vid renovering och nybyggnation, golvnivån behöver inte höjas mer än mm! Du kan lägga ditt nya golv ovanpå det gamla. Här hittar du råd för att välja golvvärme för ditt trägolv. Golvvärme är idealiskt för våra trägolv.


Om du lägger in golvvärme i ett hus med dålig iso- lering är risken mycket stor att din energian- vändning ökar. En tumregel är att det ska vara minst 2millimeter isolering under källaren eller plattan på mark. Installation av golvvärme kräver att man byter ut golvet. Vilka golv du väljer inomhus påverkar värme- förlusten.


Tempo värmegolv är ett bärande undergolv och är ett kostnadseffektivt sätt att lägga vattenburen värme. Enkel montering och kräver inte några förkunskaper. Finns både i klass poch p7.


Ger behagligt varma golv. Levereras komplett med rör. Många tror helt felaktigt att man kan lägga ledningarna själv och sedan få installationen kontrollerad av en elinstallatör. Kolla elföretaget (e-tjänst) . Golvbranschen, GBR har tagit fram en handbok som behandlar vad man bör tänka på vid installation av trägolv på golvvärme. Handboken innehåller allmän information om trä som golvmaterial, fukt samt detaljerade konstruktionsritningar för olika typer av golvkonstruktioner med trägolv på golvvärme.


Vid en totalrenovering av köket, är det frestande att lägga in golvvärme under det nylagda köksgolvet. För det andra kan det faktiskt också i .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg