tisdag 26 augusti 2014

Vad kostar flis

Vad kostar det att flisa? Sänk dem genom att tillvarata skogens energi! Hej Jag har inte prioriterat att flisa under tiden som vi nu bygger hus.


Så jag åkte och hämtade 10mflis på en trävaru industri som inte sålt flis. Uppvärmning industri lokal flis ?

Ve flis , spån, spannmål, pellets samtidigt med. Vill veta allt om flisning - Alternativ. Jag vet inte om det egentligen finns någon undre gräns hur mycket flis det behövs innan man kommer och flisar. Det finns mindre maskiner som används i parker och i bostadsområden som har lägre kapacitet än en riktig flisare men som också kostar betydligt mindre att få dit.


Dvs det måste köras ihop flis för dryga 100k här. Vet inte vad man får betalt för flisen, men det måste som sagt bli en hel del eftersom maskinen kostar en del. I samband med arbetet på vår bok om fleråriga grönsaker, där vi rekommenderar flis som ett bra täckmaterial, dök frågan upp igen och denna gång.


Hitta priser och information om vad det kostar att använda våra skogliga tjänster.

Skogskunskap är en guide och rådgivare som hjälper dig att sköta din skog på bästa sätt. Här hittar du fakta, filmer och digitala verktyg. Innehållet har tagits fram i samverkan mellan forskare och praktiker. Skogskunskap produceras av Skogforsk i samarbete med LRF Skogsägarna och Skogsstyrelsen . På sin hemsida har han film om hur man mäter. Jag vill att kunden ska veta vad det kostar innan så att de inte råkar ut för några överraskningar, avslutar Flemming.


Vi börjar med en tabell från värmepumpsleverantören NIBE där vi ger dig en övergripande kostnadsbild för vad de mest populära uppvärmningsmetoderna kostar per kwh i Sverige idag. Därefter går vi närmare in på varje uppvärmningsform och tittar närmare på siffrorna satta i konkreta exempel och vad de betyder för dig . Fjärrvärme är ett smart sätt att använda överskottsprodukter. I Emmaboda är det skogsbrukets och träindustrins avfallsprodukter som används i form av flis , spån och träpellets. Det som tidigare var avfall kan alltså nu återanvändas som energi. Grov flis att täcka rabatterna med eller fin flis att lägga på komposthögen?


Svaret avgör vilken kvarn du ska välja, om den ska ha knivar eller valsar. Maskiner med knivar arbetar snabbt, skär sönder grenarna i små bitar och väsnas så in i Norden. Valsmaskinerna arbetar med låga varvtal, krossar grenarna . Flisborttagning hela april.

Fortfarande kan vi inte komma åt allt eftersom en del flis är upplogat i snöhögar som ännu inte har smält. Vi beräknar att flisborttagningen kommer att pågå under hela april. Fastighetsägare uppmanas att sopa flis från trottoarerna ut i gatan, så att vi får med det när vi kommer. Flis blir till flis på Sjösa. Att då kunna sadla om till ett koldioxidneutralt och mindre skadligt bränsle, samtidigt som vi använde den egna skogen med allt vad det innebär med.


För alla som inte vet: en 4kW panncentral från Mekano, färdig på plats i standardutförande, kostar cirka två miljoner kronor. Med mijlön i åtanke så är flis ett mer miljövänligt alternativ än t. Hur mycket ved det går åt och hur mycket det kostar beror på många faktorer som bla. Sen tillkommer iofs lite däck kanske, ett kolfiberstyre, kläder mm under denna tvåårs-period så jag kanske hamnar på 800:- per månad. Inte farligt allt med tanke på hur många timmars . Har kört privat bil i tjänsten i ett år, och det kostar flis.


Sommartid med låg förbrukning räcker produktionen med billigare RT- flis och biomal och restprodukt från industri. Detta ska du som kund kunna tjäna på. Vi sätter därför energipriset efter en rättvis princip, där priset återspeglar vad det kostar att producera den värme man använder. Priset är olika för dessa .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg