onsdag 27 augusti 2014

Mura öppen spis ritning

Genom att mura och putsa din egen murspis skänker du både välbefinnande och trivsel till ditt hem. Placera den i mitten av huset för att få ut maximal värme och för att skapa en vacker rumsavdelare i en öppen planlösning. Mura öppen spis med spisinsats?


Här hittar du tips om murspis och gör det själv beskrivning om hur du murar en öppen spis med spisinsats, en sk. Vi har byggt och installerat eldstäder till Markus Näslund i Ö-vik, Börje Salming i Stockholm, murat och putsat spis i ”Sommar med Ernst”.

Vem vill inte ha en sprakande brasa som hett sällskap när höstmörkret drar fram runt knuten? Vilken modell passar bäst hos dig? En gammeldags kakelugn, en supermodern braskamin eller en klassisk murspis? Kolla vad som hände i det här rummet när väggen fick sällskap av en värmande skönhet. Så här gick det till när vi byggde en murspis som är både.


Vad tror ni om att mura själv efter ritning ? Glad-amatör-med-mycket-händig-pappa. Murad Öppens Spis - Lösning?

Hur konstruera öppen spis och vad kan det kosta att. Hej, undrar om det finns någon som har kunnskap eller erfarenhet av att mura sin egna öppna spis. Ska ev köpa en kåk där puckona på 50-talet rev ner kakelugnarna och putsade igen rökgångarna. Min tanke var att återanvända rökgånarna till en öppen spis. Bara fantasin kan sätta gränser för vad vi önskar åstadkomma, men det finns några saker att tänka på som styr förutsättningarna.


Det är alltid rörelser pga värme, material rör sig och vidgar vid värme och ger upphov till sprickor och rörelser. Om det händer så är det helt naturligt, t ex mellan en öppen spis och murstock som . En relativt stor öppen spis som murades för ca år sedan har används som provspis i experimenten. Utöver åtgärden att mura en rökhylla under skorstenspipan har det knappast skett några förbättringar under. När jag år senare byggde mitt eget hus försåg jag det med en stor öppen spis som genom sin storlek och . Innan du börjar mura , bör du göra en ritning eller ett arbetsschema.


Att mura på ” fri hand” är svårt. Många vill ha en frimurad spis gjord. Ska du blanda större mängder bruk, behöver du en tombola, dvs en stor blandare. Dels ger insatsen i spisen ett mångdubblat värmeutbyte jämfört med en helt öppen spis , samtidigt som den omkringliggande murningen bidrar med att sätta en personlig prägel på spisen.


Vi varvar teori och praktik kring murning, vedhantering, eldningsteknik, värmespridning i huset. Du får tydliga arbetsbeskrivningar och möjlighet att fotografera byggnads processen från grunden till färdig spis.

Vår workshop ger dig tillräckligt med kunskap för att mura enkla ackumulerande eldstäder, göra enkla reparationer . Ibland hjälper det att laga en trasig skorsten genom att mura dit lösa stenar och göra nya fogar. Vi murar skorstenar eller installerar typgodkända modulskorstenar. Med denna gör det själv- beskrivning murar . Frilansande fotograf som bloggar om inredning.


Tag kontakt med oss om det gäller att mura öppen spis , renovera en kakelugn eller installera kaminer, kasetter eller spisinsatser. Vi hjälper till att lösa särskilda problem med. En ritning görs som visar vilken kanal som går till vilken lägenhet, vilket rum och vilket objekt den förser. För att få installera en eldstad eller sätta in en kassett i en öppen spis , måste du lämna in en anmälan till byggförvaltningen.


I vissa fall, om skorstenen tydligt påverkar byggnadens utseende, kan det även behövas ett bygglov. Det gäller främst om skorstenen placeras nära takfoten eller dras utanpå en fasad. De mindre spiskassetterna passar bra för din öppna spis , medan de större kamininsatserna passar dig som vill mura en helt egen eldstad.


Hos oss på Kaminbutiken hittar du insatser och kassetter från Contura, Dovre, Lotus och Skandinavisk spismiljö. Det är enkelt att använda dig av både spiskassett så väl som en .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg